söndag 18 mars 2012

Ja, jag erkänner: jag har en mani...

Ja, jag är skyldig!!! Jag har en samlarmani...
När jag var yngre var det alltifrån smurfar till Dallasbilder (!) och nu i vuxna år har det främst handlat om skor, handväskor och löparskor (ok, jag samlar på några saker till men de tänker jag inte avslöja här).

Tillsammans med sonen så har detta intresse att samla på saker fått växa till ENORMA och DYRA proportioner när "vi" samlat på Gormitis, Pokemonkort, Cars-bilar, Lego mini-figurer och så nu det absolut senaste, dessa här korten:
Spelare ur alla lagen som spelat Champions league under 2011/2012. För ja, jag har faktiskt ett fotbollsintresse men främst så handlar det om att dela detta med sonen. OCH att försöka få en komplett samling, ok? Ja, man tjänar pengar på mig och sonen och jag skäms och bestämmer mig ena dagen för att sluta bara för att nästa dag när sonen bytt till sig ett kort i skolan så att ett lag nu nästan är komplett åsså är man där igen :-P
Men jag har ett knep, eller kanske man ska kalla det för "smartfusk": Tradera! Där kan man hitta mycket kan jag säga och slipper köpa 32 paket där man inte vet vad man får och direkt kan rikta in sig på de kort som jag/sonen saknar: Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney och Frank Lampard...

"Sluta skriv om dina j-vla manier nu och berätta om hur det är med FOTEN istället för F-N!!!"

Ok, här kommer dagens rapport: 14,05 km i Skatåsterrängen och idag var det KUPERAT då vi sprang längs Delsjön. Snittempo 5:29 min/km. Ja, jag vet jag är en bra farthållare då tempot beställt var 5:30.
Samma känsla som igår i foten, dvs viss stelhet men springbart.

Annars var det som irriterade mig mest idag det här:
Ser ni senknutan på senan som går till stortån? Så blir det när man använder stortån mycket när man springer i kombination mer trånga/tighta skor och en hög hålfot/hög vrist har gett mig denna lilla trevlig "bula". Inget farligt mer än det kan göra ont i vissa skor och att den "kommer och går" beroende på vilka skor jag springer i. Intresseklubben antecknar eller?

Vill även meddela att jag nu övergett hårtorken och isen till favör för detta lilla tortyrredskap:
JÄTTESKÖNT att köra under foten - typ NOT! Men ack så effektivt!

Avslutningsvis kommer här en släng av egoboost och sentimentalitet: Idag uppe på passet i Skatås var det både ledare och medlemmar som när de såg mig kom fram och kramade mig! De var så glada att jag var där och kunde springa! En speciell kram fick mig nästan helt ur balans så att jag började gråta. Känslomänniska? That´s me!

Så imon är jag förmodligen efterlängtad på mitt intervallpass som kommer att innehålla en intervallstege, hehe. Jag kommer dock att ta det lite piano. Men så är jag ju aldrig där för att träna själv och har mina knep att driva på även om jag inte ligger längst fram ;-)

Nä, nu måste jag sluta skriva, sonen ropar något om Tradera :-O

4 kommentarer:

 1. såndär knöl har jag med! fast min finns alltid. protesterar framför allt mot tryck av snowboardbindning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, du med! Min finns oxå där alltid men svullnar upp när jag haft för trånga skor och sen blir den mindre igen. Går att operera bort men kommer tillbaka så what´s the point?

   Radera
  2. hört det, jag med.. men aktar mig för kniven! så illa är det ju inte. :-) skönt att du är på G igen!

   Radera
  3. Ja, kniven aktar vi oss för!
   Jepp, på G men inte helt 100 än, men snart så!

   Radera