måndag 12 mars 2012

Tortyrredskap och statistik

Imorse tränade jag min väninna och hade med mig min TRX. Hennes första reaktion när jag hängde upp den var: "Vad är det för tortyrredskap?" Hehehe.
Well, hon gillade det, precis som alla andra som jag introducerat detta redskap till!

Själv körde jag ett 40 minuterspass nere i min egna tortyrkammare = källaren, när jag kommit hem från jobbet. Helt utan vila, bara järnet. Idag hade jag dock på mig skor för att "skona" foten. Annars brukar jag köra barfota eller med VFF.

Det gick jättebra och jag kände INGET i foten alls! :-)

Vill inte ta ut något i förskott men om det fortsätter så här så kommer jag testa foten inom kort!

Vädret i Göteborg har idag varit 12 grader och sol. Perfekt löparväder! Och det gör lite ont i mitt löparhjärta att jag inte kan hålla mitt måndagspass idag :-( Om allt fortsätter att kännas så här hoppas jag dock vara tillbaka nästa vecka med visselpipan! Jag vet att de ska springa förbi nära där jag bor ikväll och om jag känner mig själv rätt kommer jag inte kunna hålla mig borta från att kolla ut genom fönstret när de springer förbi...
Jag är enormt tacksam för de som ställer upp och hjälper mig idag när jag inte kan. Speciellt tack till bästa Gunnar. En enormt erfaren jogg-ledare som varit med i MÅNGA år och som nästan alltid ställer upp. Bla förra året på cykel (!) när han själv var skadad men det behövdes ledare när vi skulle springa 21 km på F&S Göteborgsvarvsträning. Således vet jag att gruppen idag är i bästa händer :-)

Ser att statiskiken på bloggen gått ner radikalt de senaste dagarna - kan det bero på att det inte är lika intressant att läsa en blogg när någon skadat sig? Vad vet jag. Bryr mig egentligen inte om statistiken för jag skriver inte för speciellt stor publik men det hade varit intressant att veta. Vad tycker/tror ni?

6 kommentarer:

 1. Statistik vet jag inget om..det går väl lite upp och ner nästan jämt..

  Skönt att det går åt rätt håll. Det lät som det var nåt riktigt allvarligt innan tycker jag, det var därför jag skrev om min fot då jag trodde du skulle vara utan löpning länge. Skönt att jag missuppfattade det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog så med statistik :-)

   Ja, jag ska väl inte ropa hej än då jag ännu inte belastat foten fullt ut och det är "belastande" att springa och vill ju inte göra något dumt så att jag får ett bakslag men hoppas, hoppas på att det kanske inte är/var så allvarligt som jag initialt trodde. Sen handlar ju mycket om hur man agerar i de olika skedena av en skada. I det akuta är det alltid bäst att initialt avlasta tills man vet mer. Om några dagar kan jag ge en bättre prognos.

   Radera
 2. Jag tror inte det har något samband, i alla fall inte under så här kort period som du nu varit skadad. Är man skadad under längre tid och inte har något direkt nytt att rapportera om så kanske.

  Jag har inte skrivit något sedan i fredags, eftersom jag var magsjuk i helgen och inte haft något att skriva om, förutom att jag beskrev det hela så här i en bloggkommentar: "3x30 sek kräkningar, 1' sittvila..." och har också märkt, redan, att besöksräknaren tickar långsammare.

  Skönt att du verkar komma igång och springa igen mycket snabbare än du trodde från början!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog Staffan.
   Usch å fy för kräksjuka :-(
   För två år sen fick jag det TRE gånger på en månad - inget man önskar ens sin värsta fiende. Hoppas du och familjen mår bättre nu.
   Ja, jag hoppas att det inte var/är så allvarligt som jag initialt trodde men avvaktar lite till innan jag vågar testa foten då den fortfarande är "öm".

   Radera
 3. Harligt att hora att foten trots allt kanske inte ar sa svart skadad - hoppas att du har ratt i den bedomningen! Oavsett sa hoppas jag du ar pa banan igen inom kort sa klart! Vi vill ha dina galna inlagg!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, återstår att se när jag provspringer innan helgen :-P
   Och ja, jag lovar fortsätta med mina galna inlägg OAVSETT, hehehehe

   Radera