lördag 10 mars 2012

Saker blir inte alltid som man tänkt sig...

Ja, efter det förra långa och trevliga inlägget så kommer här ett kanske inte lika trevligt.

Här ser ni mina nya kompisar:


Just det, kryckor!

I torsdags när jag sprang på bandet och det var ca 3 minuter kvar så trampade jag snett med höger foten.
Jag var trött och detta i kombination med hög fart var väl det som gjorde att jag tog ett snedtramp framåt/utåt utanför bandet. Jag kände DIREKT att det var något som högg till under foten. Jag saktade ner farten och sprang klart. Duschade och kände att det kvarstod en viss ömhet. Men jag tänkte att ja, ja det ordnar sig nog. 

Icke! Igår morse kunde jag nästan inte stå på foten och fattade direkt vad det var. Sen var det bara att få det bekräftat. Dvs att jag har fått en akut bristning i ett av senstråken under foten. Typ som att stuka foten fast UNDER foten! Dock inte den stora plantarfascian utan den som går längs med inre hålfoten, dvs muskler som går till stortån. Total avlastning nu under hela helgen och sen får vi se. För att inte snedbelasta är det bra att använda kryckor, annars är det lätt att man får ont någon annanstans.

Ingen kan vara mer ledsen än jag som vet att det kan ta 6-8 veckor innan det är helt läkt. Ibland är det inte kul att ha medicinsk kunskap.

Jag förbannar snön som kom och "tvingade" mig till ett pass på bandet. Jag hatar bandet och jag skulle aldrig sprungit det där passet. Nu går det ju inte att ändra och jag håller tummarna för att detta inte sätter käppar i hjulet för resten av året, det hade varit SÅ J-VLA ORÄTTVIST!!!

Man kan göra andra analyser så som att har jag inte tränat lite för mycket? Kände jag mig inte lite sliten i veckan? Men jag måste tyvärr säga att I did not see this one coming. Jag har inte haft ont i fötterna mer än temporärt när jag sprungit i mina Brooks Pure Connect men annars NADA. Jag masserar mina fötter VARJE dag på mina piggiga massagekuddar i kombination med fotstyrka och kan ärligt säga att detta var något som jag inte alls kunnat förutse. Jag har varit förskonad från skador och kanske är det ödet som spelar mig ett spratt eftersom jag i veckan skrev det där inlägget om FRISK?

Jag har redan fixat vikarie till mitt måndagspass och tänker INTE vara dum och göra något som kan göra det värre. Jag ska idag tejpa foten för att avlasta ännu mer och ska även åka iväg till simhallen för att simma och/eller testa våtväst.

Ni håller väl tummarna för mig?

/Eva


14 kommentarer:

 1. Men nä :( Så tråkigt! Hoppas du har lite snabbare läkkött än vad vetenskapen seger :) Krya på foten och passa på att träna bålstyrka och annat du kan göra. Kryakram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, en dag i taget! Och ja jag hade lovat mig själv mer alternativträning i år och du blir det lixom lite mer naturligt med det ;-)

   Radera
 2. Håller båda tummarna och lite lite för att de snabbt ska bli bra. Jäkla skit alltså..våren 2009 bröt jag foten när jag var i kanonform och fick vila flera veckor. Å andra sidan slog jag pers på 10000m med en minut ett par månader senare...så ge inte upp Eva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Magnus för att du håller tummarna!
   Ja, det jag känner nu är mest att jag kanske inte kan ställa upp de åtaganden som jag har det närmsta men vad göra? Viktigast är att bli hel och kunna springa mitt första maraton, alla andra tävlingar är oviktiga.
   Och formtopp säger du? Vad alternativtränade du under tiden då? Inte så mycket kanske med en bruten fot?
   Och you know me - I never give up!

   Radera
  2. Nää..det var två veckor stillasittande, sen cykel efter det, typ 4x4 min hårt med 3 min vila. Gick hyfsat snabbt att komma igen.

   Radera
  3. Ja, cykel får det bli oxå!
   Har idag både wetvestsprungit och simmat - inte det roligaste men men...och NEJ jag hade INTE med mig kryckorna in i simhallen. Behöver lixom inte utmana ödet mer denna veckan ;-)

   Radera
 3. Men neeeeej! Sablans j*kla sk*t, tusan vad tråkigt. Precis som med barnen så går det på en milisekund.
  Säger som MagnusN, du kommer igen snabbt sen, det vet jag. Påminner dig också om ett visst tarmvred strax innan toppformning till Varvet förra året och Varvet utfördes ändå.

  You just hang in there bajbi!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du en liten sekunds ouppmärksamhet, trötthet och hög fart och så var det kört :-(
   Ja, jag hoppas på som du och Magnus skriver på formtopp efter det här ;-)
   Kram!

   Radera
 4. Usch och fy skador är aldrig kul, men tur endå att det är så tidigt på året så du hinner läka och komma ikapp innan säsongen börjar på allvar.

  Krya på foten du är snart på banan igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, skador är inte kul :-(
   Jag har ju varit ganska förskonad från detta men då de flesta löpare tyvärr skadar sig förr eller senare så var det väl bara att själv hamna i statistiken då :-P
   Ja, jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa! Jag vet ju i alla fall vad jag ska göra och INTE göra så nu gäller det att leva som man lär!

   Radera
 5. Håller bägge tummarna för dig. Hoppas att du snart är på banan igen.

  SvaraRadera
 6. NÄÄ
  Inte kul Eva..
  Det går fort. Snart är du på benen igen.

  SvaraRadera
 7. Nä, inget kul alls :-(
  Men idag är jag mycket bättre än i fredags så det går framåt!

  SvaraRadera