fredag 30 mars 2012

Cheese, baby

Ja, jag vet inte hur många "laster" jag har (mandelägg, grönkål, champagne, tomater osv osv) men en som jag ofta "retas" för är min kärlek till ost. Det finns en del historier i min närmsta bekantskapskrets om just ost och mig.

Och just ost (jag älskar mer eller mindre ost i ALLA dess former och smaker) grundades nog redan när jag var liten. Det finns ett gammalt klipp där min pappa filmar när de har gäster hemma och de står i köket och "socialiserar" och i bakgrunden så ser man en liten tjej som frenetiskt skär skiva efter skiva av osten som står på bordet. Tills dess att mamma upptäcker detta och "schasar" i väg den lilla ostråttan, hahaha.

En bra kombination är ost och tomat (obs inte alla ostsorter) men idag när tomaterna var slut fick det bli mozarella med basilika (tack ICA för den) med bara lite olivolja på. Enkelt men gott:
Sonens och mitt nya favoritsnack är det här:
Chips gjorda på ENBART Grana Padano parmesan, hehehe.

En svensk favoritost finns numera även i riven form:
Och om man är sugen på ost och lite fikon eller marmelad då funkar ju Chèvre (här i billig rulle):
På kylskåpet sitter en kylskåpsmagnet jag fått av en god vän för några år sen:
Så ikväll blir det nog lite mera ost.

Ingen löpning idag utan endast ett snabbt och hårt styrkepass i TRX:en - imon hägrar LÅNGT långpass med sällskap - återkommer med rapport efter det!

6 kommentarer:

 1. Jag är både ostälskare och chipshatare men de där Grana Padano-chipsen såg ju läckra ut! Var hittar man dem, i delikatessbutiker eller finns de på typ, ICA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller chips men de här är vanebildande!!!
   Finns hos ICA (åtminstonde vår lilla När-Ica) och är ganska dyra men ack så goda! :-P

   Radera
  2. Om det inte vore för den grönkålen borde vi nästan ha gift oss så lika som vi verkar tycka om mat, musik, skor m m... :-D

   Radera
 2. Ni är för söta du och sonen med era ostchips :-D (Och samlargrej!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äpplet faller inte långt från trädet ;-)
   Kram på dig J! <3

   Radera