torsdag 8 mars 2012

Natural running

Såg länken till nedan klipp på Newton Running´s Facebook sida igår. Titta gärna! Själv ska jag försöka få någon att filma mig för det hade varit verkligt intressant att se sig själv. Ens egna uppfattning är inte alltid densamma som verkligheten...

12 kommentarer:

 1. Såg den här via din Facebook-länk igår och jag tyckte den var riktigt bra och informativ och kommer säkert skriva ett eget inlägg om den men nu hann du före ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker att den var intressant oxå :-)
   Det är bara att "dela" vidare!

   Radera
 2. Vad är enklaste lösningen, att den som filmar åker skateboard eller ligger i bagaget på en bil? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jonas jag har oxå funderat på vad som är enklast. Jag har blivit filmad på band men det gör inte riktig rättvisa tycker jag. Sonen (10 år) har lagt en del intressanta förslag bl.a. rollerblades och en kamera på hjälmen :-O
   Men det där med bagaget vi kanske ska testa? Nästa vecka på ett lunchpass? Jag först i bakluckan och sen du? Vad sägs? ;-)

   Radera
  2. Då måste vi ordna en bil och nån som kör, kanske blir meckigt på en lunch? Med det sagt är jag givetvis positiv till alla lunchlöpningsinviter ;)

   Radera
  3. Vi kanske ska börja med att springa en lunchjogg ihop för att komma på ett bra upplägg hur vi ska bli kändisar på YouTube - vad sägs?

   Radera
 3. Jo det var en fin video och bra tänkt...men löpekonomi är mycket mer komplicerat. Jag hade hållit med honom om han talat om löpteknik, men just löpekonomi är mer än bara "hur det ser ut": http://www.nytimes.com/2007/10/11/fashion/11Best.html?_r=1&ref=sports

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Magnus kan hålla med dig där. Löpteknik och löpekonomi är olika saker. Och sen tycker jag att man alltid måste utgå från individen det går inte att hitta en mall som passar alla.
   Det mest intressanta som ingen verkar ha sett av er som kommenterar är hans fotlandning. Titta gärna på den. Skulle vilja höra vad alla barfotalöpare säger om den (de hävdar ju att när man springer barfota landar man alltid på framfoten...).

   Radera
  2. Magnus:
   P.S. Tack för länken! Nu vet jag precis hur jag ska göra för att få bättre löpekonomi, hehe. Skämt åsido vissa saker är inte så enkla, I agree! D.S.

   Radera
 4. Jo, jag noterade faktiskt också hur platt fotens landningen är i videon jämfört med hur det normalt ser ut hos barfotalöpare. Förresten Magnus, har du lagt ner bloggen (igen?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det intressant Staffan?
   Låter Magnus svara själv på det där med bloggen...

   Radera
  2. Ja, jag bojkottar Google numera..

   Radera