fredag 9 mars 2012

Blandad kompott!

Igår låg snön återigen i Göteborg varför jag valde att springa på bandet. Helt matchad outfit (så klart!) som såg ut så här:


Och för att inte dö löpbandsdöden så varierade jag farten upp och ner mest hela tiden. 5:00-3:45 min/km, alltifrån 10 minutare ner till 2 minutare. 14,4 km på 60 minuter gav en snittfart på 4:10 min/km. Drar dock inga växlar på detta då det är löpband...


Sen var jag och hämtade mina Adidas Adios som kommit med posten (711 kr inklusive frakt, hallå eller???). Jag trodde de skulle vara RÖDA men nä det var de inte utan de såg ut så här:


Jämför färgen med mina röda Asics Hyperspeed som är brevid. Mer korall tycker jag eller aprikos eller "infra red" som jag såg att det stod på följesedeln som låg i paketet. OBS! Detta är HERRMODELLEN - finns de killar som väljer att springa i aprikosa skor? Well, har nu sett flera killar med ROSA skor så vi kanske börjar närma oss något där genusmässigt eller vad man nu ska kalla det? Självklart spelar ju färgen ingen roll oavsett om man är kille eller tjej MEN för mig som gärna MATCHAR med andra kläder så blev jag lite konfunderad MEN snart kommer det vårkollektioner att matcha dessa skor med, hehe (intresseklubben antecknar väl?).

Mina "gamla" Adios är blåa/turkosa (oxå herrmodell då jag har en bred fot och just Adidas dammodeller är lite för smala för mig och dessutom så finns det ofta kvar de små storlekarna i herr och till bättre pris då de har svårt att bli av med dem, perfekt för mig!) börjar ju bli utslitna. Men bara där fram (som vanligt!) - kolla denna bilden:



Ja analysen är ganska enkel över hur jag landar, typ. På det yttre fotbladet eller framfota med tendens till supination, speciellt på höger fot. Det är bara en tidsfråga innan jag "bitit" mig ner till det hårda som är under det mjuka runda, ploppiga gula i yttersulan...340 km har jag reggat på denna skon...

Och kolla här hur OSLITEN den bakre delen av skon är:



Bakdelen ser ju helt ny ut!!! (Alltså bakdelen på skon, MIN bakdel kan ju diskuteras om den ser ny eller gammal ut, hahaha!)

Världsproblem eller hur?

Well, nog om skor och över till lite "finkultur"! Igår var det bokklubbsträff och vi hade läst denna boken:


På svenska heter den "Räddaren i nöden". En del anser att den är en av förra seklets bästa böcker. Håller tyvärr inte med. Jag förstår dock efter diskussion igår (innan vinet och maten) att den när den kom i början av 50-talet var ganska "unik" då den tar upp depression/kval/livsångest som ungdomar känner när de står på kanten till vuxenlivet. Well, kul att ha läst den och det var högst intressant vad en del i bokklubben hade fått för kommentarer från andra på att de läst boken. Någon hade sagt att: "Åh, läs den inte på engelska för det är jättesvår engelska har jag hört!" Så var det inte alls (tyckte vi som läst den på engelska). Visst några "äldre" slangord och uttryck som inte existerar idag men det var inte så svårt att lista ut vad det betydde ändå. Således bekräftades återigen vår åsikt om att många klassiker "dras med" sanningar som inte alls är sanningar men som efter ett tag blir det ändå. Ungefär som att om man upprepar något osant tillräckligt många gånger så börjar folk tro att det ÄR sant. Kuriosa vad gäller boken är att det sägs att Chapman som sköt John Lennon hade ett ex av boken på sig och stod LÄSTE ur den när polisen kom...

Och idag publiceras sista delen i serien "Evas mentala resa" på jogg.se. Här följer länkar till hela serien för den som vill läsa allt i ett svep:

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Jag hoppas att artikelserien kunnat belysa lite vad mental träning kan göra och kanske kan få någon att våga ta steget och använda sig av detta. Bor man i Göetborgsregionen så rekommenderar jag så klart Terje Lien - hans hemsida finns HÄR!

Annars kan man ju börja morgonen med att inte kunna komma till jobbet pga polisavspärrningar. Andra gången inom loppet av en vecka! Förra veckan var det en bil som kört in i en guldsmedsaffär och idag var det en bomb som exploderat på en krog nära där jag jobbar. Stod och tittade på poliserna som samlade bevis innanför avspärrningarna när jag kom men sen när de var klara så drog de bort banden och jag kunde bege mig till kontoret utan problem. Och nej, jag tog inget kort på förödelsen och nej jag är inte en sån som stannar och glor på en trafikolycka. Däremot är jag en sådan som hjälper till om det behövs (så som mannen som halkade för några veckor sen och behövde ambulans) men behövs jag inte då går jag förbi. För den som är intresserad av att läsa om "bombdådet" så klicka er in på Göteborgs Posten HÄR!


I förrgår kom så vår champagnelåda (tack för tipset Mac!) så vi får väl se om jag öppnar och testar en flaska ikväll. Nej, inte för att fira något men man kan ALLTID hitta en ursäkt/anledning till att dricka champagne, eller hur?



 

8 kommentarer:

  1. Jag springer i de där aprikosfärgade och de syns verkligen, speciellt nu när det är grått ute. Skulle nog inte ha några problem med rosa skor heller..om de var bra och enbart fanns i den färgen..so what liksom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så Magnus att färgen absolut inte spelar någon roll om skon är bra. MEN om man som jag försöker matcha sig lite ibland så kan det bli LITE problem. Eller problem och problem, det är ju bara att börja leta efter en aprikosfärgad kjol - I´m on it!!!

      Radera
  2. Jag tycker det där är en snygg sko och färg på löparskor gillar jag generellt. Vårens Adidas/Adizero-kollektion kommer nog matcha färgerna på Adios 2 istället.

    I och med att din sko är är/var sista färguppdateringen på Adios 1 från förra året kanske du kan hitta Adizero-kollektionen från i fjol på rea i någon välsorterad butik? För ett par veckor sedan reade de t ex tävlingslinnet i just den färgen i Adidas Store på Kungsgatan i Stockholm. Jag använder själv det gröna tävlingslinnet från färguppdateringen innan (dock använder jag gröna Asics till istället för gröna Adios :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack för alla tips Staffan! Du verkar ha fattat det här med colour matching - kollar genast upp det där!

      Radera
  3. Jag har mest svart..passar till allt, speciellt röda skor. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det är lite tråkigt med bara svart tycker jag! Fast om man ser till klänningar och högklackade skor så har jag nästan bara svart...så speciellt konsekvent är jag inte :-P (Intresseklubben antecknar...)

      Radera
  4. Det är lustigt det där med färg, min absoluta favoritfärg är blå, vet inte hur många blå skjortor som hänger i garderoben men det är ett gäng. När det gäller träningskläder jag har av någon anledning fastnat för grönt. Fullkomligt älskar mina två gröna Craft-jackor, mitt gröna tävlingslinné och mina gröna Asics Tarther. Intresseklubben antecknar eller hur var det...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår precis! Jag har typ 20 svarta klänningar!
      Grönt är snyggt! Kollade på nätet och hittade ett par gröna Adios i min storlek!
      Och ja, självklart antecknar intresseklubben ;-)

      Radera