måndag 12 december 2011

Stadsorienteringslopp GBG City Running!

Vilket kanonarrangemang! Jag har fortfarande ett leende på läpparna :-)


Tack bästa Mattias och Mikael för det här! Jag är på nästa år igen! Och vilka priser! Och glöggen och ölen och lussebullarna! Hatten av!


Men vi tar det från början:

20 kr betalades in på caféet på Sprängkullsgatan och man fick sin gula nummerlapp. Träffade många jag känner. Bla flera som tränat mitt måndagspass på F&S. Sedan några som kände igen mig från Risveden (jag hade på mig min rosarutiga turkjol ovanpå tightsen så klart).

Man fick en liten hoprullad pappersrulle och en penna. Pappersrullen var "förseglad" och fick inte brytas förrän starten gått. Det enda vi fick veta var att det var fem kontroller varav fyra där man skulle skriva upp en bokstavskombination och på den femte skriva upp en siffra.

Starten gick och i ivern att bryta upp rullen glömde jag att sätta på klockan...

Kontrollerna var: Gustav Adolfs Torg (baksidan på glasburen som Musikhjälpen satt upp), Bengans (Stigbergstorget), Strömmingsbilen (Magasinsgatan), Weekday (Kungsgatan) och Göta platsen (här skulle man räkna hur många pelare som fanns på fasaden på Konstmuseét).

Ok, ni som läser detta och inte är Göteborgare kan ju omöjligen förstå hur man ska springa och jag som först bara läste den första kontrollen och började rusa insåg efter ca 500 meter att snabbaste banan INTE var att ta kontrollerna i den ordning de stod på pappret. Tappade således en del i början innan jag planerade om och bestämde mig för att ta kontrollerna i en annan ordning. Sprang om en del efter att jag tagit första kontrollen och sen var det bara att stå på. Jag sprang mitt i gatan på vissa ställen, hahaha. Living on the edge!

Fick in ett bra flyt och när jag så tagit sista kontrollen så var det bara att stå på mot målet (utanför cafeét där vi även startade) och en bit innan mål passerade jag ett par där mannen hade pannlampa och kvinnan låg lite efter. Hade ingen aning om hur jag låg till och tittade inte på klockan (vad hade det hjälpt? Jag hade ju inte satt på den...). Kommer i mål och får höra att jag är första dam - kul! Totalt kanske sexa eller sjua. Förstår när fler går i mål att folk sprungit alltifrån 7 till 9 km. (När jag kom hem plottade jag min slinga på jogg.se och fick det till ca 8 km och hade jag sprungit bättre i början kanske det blivit 7,5 km).


Därefter bjöds det på glögg, lussekatter och öl! Nice! Och vilka priser det var! Alltifrån en HEL PATA NEGRA SKINKA, till strumpor, till jackor, till löpträning med Marcus Torgeby! (Jag vann en rosa Pearl Izumi jacka).

Hon som kom in som andra dam kom sen fram med sin man och berömde mitt löpsteg och hon sa att om hon skulle bli slagen av någon så var det inte mer än rätt att göra det mot någon som hade ett så snyggt framfotasteg - OCH KJOL lade jag till :-)

Jag är på nästa år igen och då ska jag inte rusa iväg bara utan kanske planera lite bättre :-P

10 kommentarer:

 1. Vad roligt det låter!! Hoppas det blir fler gånger!

  SvaraRadera
 2. Kul att du kom och grattis till det fina priset!
  Vi ses
  /Mattias & Mikael

  SvaraRadera
 3. Andréa: Det var underbart kul! Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger!

  GBG City Running: Superkul och tack själva!

  SvaraRadera
 4. Grattis till vinsten! Detta var verkligen ett lopp som vi sent kommer att glömma! Vansinnigt roligt!

  SvaraRadera
 5. sofiagoesnymarathon: Åh du var där! Jag vet ju inte hur du ser ut :-( Kom fram nästa gång vi ses så att vi kan säga hej! Och tack och visst var det kul!

  SvaraRadera
 6. Visst var det kul!
  Att vi som INTE kommer från GBG blev sist, kanske inte var så konstigt.... ;-)

  SvaraRadera
 7. Sebbe: Ja, det var himla kul!
  Nä, jag förstår, hahaha. T.O.M jag sprang lite "fel", haha.

  SvaraRadera
 8. Åh...vad synd att jag missade detta. Det låter ju superjul :)

  SvaraRadera
 9. Underbart!
  Inte min man men väl min bror! Det var en fantastisk kväll. Jag kom inte tvåa för att jag var sämre, utan för att du var bättre ;D
  Brorsan och jag kör Sylvesterloppet på nyårsafton. Är du på ?!
  Victoria

  SvaraRadera
 10. Mina: Det var superkul!

  Anonym/Victoria: Sorry! Vi ses på Sylvester - game is on ;-)

  SvaraRadera