tisdag 20 december 2011

Grått men lite ljus som lyser upp!

Ja idag har det varit grått, grått och åter grått. Tur att det finns ljus som lyser upp, så som t.ex. vår gran som är placerad i köket:


Och ja grått och mörkt var det verkligen även på morgonens pass. Och ja, jag håller med om att det är "okristligt" att sticka ut klockan 04:40. Det ska bli ganska skönt när det här "experimentet" är över. 12 km blev det i alla fall i slowmotiontempo. Har inte ens klocka på mig på morgonen. Jag vet precis var jag ska vända och är mer eller mindre bara som en maskin som gör sin uppgift utan att tänka.

Lite styrka har jag även klarat av. 20 minuter i min TRX. Jag har sagt det innan och säger det igen - grym träning. Idag körde jag barfota och fokuserade på att inte knipa med tårna för att hålla balansen. Det var även skönt att efteråt få ta ut rörligheten i bröstryggen med hjälp av banden.

Imon hägrar lunchpass med sällskap och på torsdag eftermiddags/kvällsjogg även det med sällskap. Bara för att på fredag åter bege sig ut i det gråa och mörka igen...Fantomen är hård mot de hårda ;-)

5 kommentarer:

 1. Nu vänder det snart i alla fall..november var ju ovanligt ljus månad. Får väl se hur mycket vitt mögel som trillar ner, förhoppningsvis så lite so möjligt, även om barnen vill ha lite..

  SvaraRadera
 2. MagnusN: Jepp imon är det ju vintersolståndet! Och hahaha, vitt mögel - nä det kan vi skippa i år. Vi har ju haft det två år i rad så nu kan vi det :-)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Du har ju nämnt trx och dess fördelar flera gånger. Jag har även sett den i några amerikanska "gör om mig" program. Den ser effektiv men ganska komplicerad ut. Är det svårt? Behöver man någon annan utrustning för att kunna använda den effektivt? Vet du var man kan köpa den?

  God jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Caroline: Nej, den är inte alls svår att använda. Oftast får man med en dvd när man köper den och jag rekommenderar att testa den först så att man lär sig grunderna. Sen finns det app:ar och man kan bli kompis med TRX training på Facebook och där postar de bra tips och övningar.
  Det viktiga är att ha en bra fästanordning: antingen en krok i taket, över en dörr eller som när jag kör ute en gren eller annat.
  Mycket funktionell träning och man måste hela tiden aktivera bålen.
  Jag köpte min på Fritidsservice för tre år sen, tror de fortfarande säljer den. Fritidsservice ligger vid Husknuten. Dyr (ca 1700 kr) och det finns billigare "kopior" och jag har även hört att man kan göra en egen med flyttband.
  Jag ångrar inte köpet och kör 20 minuter 2 ggr per vecka. Lycka till! :-)

  SvaraRadera
 5. P.S. Och God Jul & Gott Nytt År på dig med! D.S.

  SvaraRadera