söndag 6 november 2011

Tid x flera

Idag var första helgdagen på hela hösten som vi inte behövde ställa klockan för att gå upp i tid till någon aktivitet. Jag vaknade ändå rätt så tidigt, varför är det så?

Vad gäller min tid på Finalloppet så stämmer den inte riktigt. Jag har mailat dem och de ska titta på detta.

Och sett i tid hur långt är det kvar till Sylvesterloppet? Jo, ca 7 veckor. Kan jag på denna tid kapa min tid på milen till sub40? Till min hjälp har jag två glada "tjommar", som man säger här i Göteborg, nämligen Claes och Robert. Planen är att vi ska hjälpas åt på själva loppet så att vi alla kan gå under den där magiska gränsen. Vi är inte ungdomar någon av oss men jag tror att chansen finns där absolut.

Så imorgon börjar resan dit. Jag måste hitta min snabbhet igen. Klurigt för jag svarar ju bäst på mängd så upplägget blir inte helt enkelt. Både öka mängd och kvalitet bådar för att bli skadad eller övertränad så det får bli den gyllene medelvägen, dvs en blandning av båda. Så tvåtusenfemhundringar, tusingar och 220-ingar OCH bulk - nu är det dags igen!

3 kommentarer:

 1. Jag har också tänkt att springa Sylvesterloppet. Det blir i så fall mitt första lopp. Någonsin. Jag blir rätt nervös när jag tänker på det. Målet är att komma runt. Har du några tips du kan dela med dig av vad gäller träning, tänk och uppladdning?
  För övrigt, tack för en jättebra blogg! Du inspirerar och peppar mig till mycket :-)
  //Karin

  SvaraRadera
 2. Karin: Tack för positiva ord! :-)
  Träning inför Sylvesterloppet? Ja, jag vet ju inte hur du tränar idag och hur länge du sprungit men jag hade rekommenderat om du kör tre pass i veckan: Ett långpass (dvs över 70 minuter i tid sett och långsamt tempo, tiden du är ute är viktigare än längden), ett vanligt distanspass (upptill 40 minuter) och sen ett pass där du kör lite hårdare (upptill 40 minuter), tex snabbdistans eller någon form av intervall.
  Jag vet även att jogg.se (och andra sajter oxå) har träningsprogram som är gratis som man ska titta på.
  Sylvester är ett platt och fint lopp man kör på en tvåvarvsbana. Enda kruxet är att det kan vara kallt och halt men perfekt uppladdning inför nyårsfirandet! Skumpan blir extra god, hehehe

  SvaraRadera
 3. Toppen! Tack snälla för tips. Ska även kolla in jogg.se
  //Karin

  SvaraRadera