tisdag 22 november 2011

Inspiratör - inspiration

På blytunga ben begav jag mig igår till F&S Majorna för mitt intervallpass.
10 x 2 minuter med en minuts stå/gåvila var det på schemat.
Jag bet ihop och använde samma taktik som alltid för att alla ska kunna höra min visselpipa. Dvs först drar jag de som är snabba ca en minut (ok, några springer om mig innan) och sen drar jag ner tempot sista minuten så att jag hamnar i mitten av gruppen när jag närmar mig två minuter. Längst bak har jag mitt ankare som håller koll bakåt på de som är lite långsammare. På så sätt håller vi ihop gruppen och alla känner att de hänger med och både ser och hör mig.
På sista intervallen så har jag dock inte samma taktik för då drar jag hela tiden så att de snabbaste inte kommer ikapp mig, hehe. Ganska mentalt jobbigt för de riktigt snabba som på de andra nio intervallerna tillåts komma ikapp mig och förgäves på sista intervallen försöker jaga ikapp (ok, lite elak är jag).
Efter nedjogg och stretch så brukar det bli lite prat och sen joggar jag hem. Igår när jag precis skulle ge mig iväg så kom en av deltagarna cyklandes emot mig: "Eva, vänta!"
Hon kan inte vara med på sista passet för terminen nästa vecka och ville ge mig en liten sak för att visa sin uppskattning för det jag gör och att jag är en sådan inspiratör (!). Jag gav henne en härlig kram och fick nästan en tår i ögat. Igår behövde jag detta mer än någonsin och jag blev påmind om varför jag gör det jag gör.
Innan passet hade en annan kvinna berättat för mig att hon på förra veckans pass haft en underbar upplevelse mitt under värsta intervallerna på Älvsborgsbron när hon helt plötsligt känt sig hur stark som helst och att hon kommit in i ett Runner´s high där hon kände sig helt uppe i sig själv och skulle kunna hålla på hur länge som helst. Hon sa att hon aldrig kommer att glömma denna dimmiga måndag där hon kände att nu vänder det; jag kommer att bli en löpare!
Att få inspirera andra är bland det bästa som finns och är en enorm egoboost och tack NI som inspirerar MIG med ERA prestationer, speciellt en tung måndag i november <3


2 kommentarer: