lördag 5 november 2011

Finalloppet 2011

När man har gäster på besök brukar det bli sent och även en del inmundigande av mat och dryck. Försökte hålla tillbaka så gott det gick igår men det gick så där...


Började dagen med två Resorb i ett glas och kände mig inte speciellt pigg. Får skylla mig själv. Men då Finalloppet egentligen är mer ett kul terränglopp så gjorde det inte så mycket ändå.

Innan start så träffade vi många löparkompisar men jag lyckades återigen missa Sofia. Dock fick jag se dig på bild som maken tagit :-)

Idag hade jag combat/kamouflage outfit från Loverunning. Och nej, det är inte en klänning utan kjol och tröja:Ok, sen hade jag mitt randiga klubblinne över tröjan men det var ju inte lika snyggt som total outfit så det ligger under mina överdragskläder som ni ser ligga på marken...

Hur gick det då? Jo, jag kom trea i D40. Sista 300 metrar stod maken och skrek att tvåan låg precis framför men jag hade ingen ork då att gå om så det fick bli plats tre. Tid? Vet ej. Får återkomma om det när resultatlistorna ligger uppe på hemsidan. Skulle nog tippa på 43 minuter kanske.

Hur var loppet då? Jo, jag sprang jämt och fint och kände att jag låg precis på vad jag klarade idag. Lite jobbigt dock att i ca 4 km ha en tjej precis bakom mig som flåsade och spottade rejält. Hon hade nog mig som rygg för hon ville helt enkelt inte gå om. Vid ca 5,5 km så försvann "flåset" och jag kunde fortsätta utan detta "störande moment". Började se ryggen på två tjejer som jag vet är bra men lyckades aldrig riktigt komma ikapp och gå om. Och nu när jag tänker efter så var det faktiskt ingen som gick om mig från ca 2 km. Dvs jag sprang jämt och fint och låg där jag skulle ligga om ni förstår vad jag menar.

När det var ca 2 km kvar så hörde jag att någon började närma sig bakifrån men jag höll ställningarna och hon kom inte om. Sista partiet på gräs och den lilla backknycken upp till upploppet var riktigt sega men där stod bästa Lena och hejade (tack igen!), även maken och sonen och så hörde jag några andra som ropade mitt namn men det vet jag inte vilka de var.

Jag känner mig nöjd med min prestation. Jag trodde innan att jag kanske skulle nå topp 3 i min klass och det lyckades jag med. Det har inte varit så mycket fart/kvalitet det sista och det har varit annat i mitt liv som gjort att min träning inte varit som jag velat så jag ser resultatet som bra utifrån dessa perspektiv. Nu ska jag ge sub40 en ärlig chans och kommer således att satsa på detta på Sylvesterloppet. Går det inte så får det blir 2012 istället :-)

9 kommentarer:

 1. Härlig prestation Eva, stort grattis :-D!
  Beundrar din inställning och tar den till mig, anammar den.
  + grymt snygg du var idag!

  SvaraRadera
 2. Jessica: Tack! Och ja, jag har kommit en bit på vägen vad gäller min inställning detta året :-)

  Andrea: Tack! :-)

  SvaraRadera
 3. Verkar som du la upp loppet bra, en helt ok insats med andra ord. Och sub40..du kommer dit, snart!

  SvaraRadera
 4. MagnusN: Ja, jag sprang efter de förutsättningarna jag hade för dagen och känner mig nöjd med resultatet även om det är långsammare än förra årets 8,8 km.
  Och ja sub40, känns som om det finns en möjlighet till det på Sylvester bara jag får till den träningen jag vill. I sommar/höst har det blivit mycket "blandat" men nu blir det specifik milträning. Så som mina "hatintervaller" 4X2500 meter i planerad milfart :-P

  SvaraRadera
 5. ah, måste varit kammon som gjorde att jag missade dig - tittade efter nåt färgglatt! :-) bra jobbat iaf, själv hade jag det skitjobbigt i spåret. men fin bana, kanske en start även nästa år!

  SvaraRadera
 6. Sofia: Kände mig inte riktigt i slag och ville kanske smälta in i skogsmiljön ;-)

  SvaraRadera
 7. Grymt bra kämpat Eva, kanske inte idealisk uppladdning med ett glas med två Resorb men du gjorde det bästa av det och så var du grymt snygg! :o)

  SvaraRadera
 8. MagnusR: Tack! Ja, det blev lite för roligt och för sent på fredagen men så blir det ibland och då är det bara att bita ihop och se prestationen ur det perspektivet :-)

  SvaraRadera