måndag 14 november 2011

Intervallmåndag

Ja, det är kanske det jag ska kalla mina måndagar? För sen i slutet av augusti har jag ju kört intervaller i alla fall på mina Friskis-pass. Och sen förra måndagen även på mina "egna" pass.

Dagen har inte bara en röd tråd av att det är intervaller X 2 utan även en röd tråd i egenskap av en viss färg! Jag menar kolla färgen på mina skor på det första intervallpasset:Färg på burken på återhämtningsdrycken (som dock smakade så där då Vanilla skulle testas):Och alla vet väl vad det är för färg på Friskis & Svettis ledarkläder? Ja, just det röda! (Ingen bild här för jag tycker personligen inte att jag är speciellt snygg i röda "not-so-forgiving-tights")

Jaha, vad var det för intervaller då? De egna var 6X1000 meter, som gick bra! 3:58, 3:53, 4:02, 3.57, 4:00 och 3:44 - gåvila emellan ENDAST 60 sekunder. Jag säger samma som förra veckan; det har hänt något med min återhämtning. Efter ca 45 sekunder var jag mer eller mindre helt återhämtad, otroligt! Jag hade INTE kunnat springa fortare med längre vila och att ta ut sig HELT när man ska springa ett pass till kändes inte som den bästa idén.

Och sen då? Jo, vi körde fram och tillbaka på Älsvborgsbron!!! Fyra gånger. Varje intervall ca 1100 meter. RIKTIGT jobbigt kan jag lova men mentalt bra träning för de som ska springa Varvet om 7 månader. Och dimman låg så tät att man knappt såg en meter framför sig - ett pass INGEN som var där kommer att glömma :-P

Imon blir det åh-jogg that´s for sure :-P

3 kommentarer:

 1. Härligt!! Hoppas det känns lika bra den dag jag ska återuppta tusingarna :) Imorn blir det iallafall fartlek!

  SvaraRadera
 2. Inte behöver du väl springa i sån dimma för att du kör i de röda tightsen... :-) ett riktigt bra pass och du är verkligen stark med sån bra återhämtning..

  SvaraRadera
 3. Andréa: Jepp, nur är man igång igen! Lycka till med fartleken!

  MagnusR: Haha, ja jag fixat t.o.m. med vädret så att jag inte ska synas i de röda ;-)
  Vad gäller åh så känner jag att jag är på väg!

  SvaraRadera