fredag 25 november 2011

Nu börjar det!

Ja, igår var det en månad kvar till julafton och jag märker hur "julstressen" börjar infinna sig hos vissa :-O

Själv sprang jag 10 km i Skatås där lamporna i elljusspåret lyste adventsaktigt redan klockan tre på eftermiddagen då det var så grått och mörkt.

Sen skulle jag sätta ljusslingan i vår sockertoppsgran som finns framför vårt hus. Då granen växer för varje år så blir det svårare och svårare att sätta upp slingan, speciellt i toppen. En balansakt på en vinglig stege med risk att ramla och få granbarr mellan tänderna, typ. Jag brukar göra en lasso av slingan och kasta upp den över toppen men i år gick det inte så bra så jag fick kasta många gånger och sen använda kvasten för att "peta" rätt den. När jag nästan var klar så upptäckte jag: 1. den översta delen av slinga lyste inte 2. slingan var för kort
SUCK! Fick åka och köpa lite extraslingor för att fixa "problemet" och i elaffären var det ju ingen kö alls när folk skulle köpa nya adventssljusstakar, blinkande tomtar och jag vet inte allt :-P
Well, nu är den på plats och så här fint blev det:Efter denna "brottningsmatch" nummer 1 så var det dags för "brottningsmatch" nummer 2. Dvs att göra pepparkaksdeg! Ingen köpedeg här inte! Som tur är så fick jag en MYCKET fin present förra året av mina svärföräldrar som jag använder OFTA och som passar perfekt när det ska knådas:


Sen blev det "brottningsmatch" nummer 3 när sonen och jag "slogs" om vem som skulle få mest av smeten som blev kvar i bunken (jättebra för magen med bikarbonat brukar jag säga), hehehe.
Nu står degen i kylen och "sväller" så att den är klar för pepparkaksbaket nu på söndag på 1:a advent. Kalla mig gärna advents- och julfascist ;-)

Dagens träning har även den varit i Skatås - 18 km i terräng i lugnt tempo.

Snart stundar AW - vi får väl se hur lugnt tempo den kommer gå i ;-)

2 kommentarer:

  1. Ojoj, du går ut hårt! :) Vi har också pyntat lite hemma och granen är framtagen. Inga hemmagjorda pepparkakor än dock...

    SvaraRadera
  2. MagnusN: Jepp, jag går ut hårt (speciellt igår, hahaha) och sen mattas det av mot slutet, dvs ALLT pynt ska bort efter Nyår redan :-)

    SvaraRadera