onsdag 30 november 2011

Långt kvar vs tiden går fort

Här är bild på ett ställe som nog en del känner igen: starten för GöteborgsvarvetIdag med den rosa himlen och bara en enstaka löpare (i VFF faktsikt!) så kan man inte tänka sig att det faktiskt inte är så långt kvar till start (12 maj 2012), eller är det långt?

Det där med perspektiv och hur snabbt tiden går tycker jag bara blir konstigare och konstigare ju äldre jag blir. Snart är jag som min gamla faster som när jag var liten bara pratade om vädret och hur fort tiden går.

Idag sprang jag lunchpass med bästa E. Hon sprang för övrigt om mig vid 14 km på Varvet i år. Då visste jag inte vem hon var men det vet jag nu :-)

Rundan över broarna är ganska vindkänslig och på första 5 kilometrarna fram till Älvsborgsbron så var det KRAFTIG motvind och jag var ganska seg i benen när stigningen mot bron började. Uppe på bron blåste det kraftigt från sidan och när en cyklist passerade och det kom en extra puff så höll cyklisten på att köra in i E och jag höll på att åka in i brons räcke. Men vi klarade oss, puh!

Väl på Hisingsidan så var det lite mer vindstilla och tyvärr inte den där härliga medvinden vi ville ha men det gick lättare. Tills dess att E tyckte att vi skulle springa om en kille som låg en bit framför. Just då låg vi i bekväma 4:40 tempo och jag pratade om ditt och datt. Att då lägga in en tempohöjning till 4:05 tempo höll på att sänka mig totalt. Precis när vi skulle gå om så vek han av. Värt att nämna är att han måste ha hört oss komma bakifrån (mitt frustande?) för trots att vi ökade tempot rejält så hann vi nästan inte i kapp. Well, några kilometers "återhämtning" efter det och en broöppning gjorde att jag fick hämtat andan lite innan vi skiljdes åt efter ca 14 km.

Förhoppningsvis kommer vi springa många fler bropass ihop och sen slutligen stå där på starlinjen tillsammans i våra kjolar. Ivriga att vilja springa om killar, hahaha.

Slutligen apropå Varvet och bilden i min artikel på jogg så har jag fått många roliga kommentarer på den:

1. "Snygg-Eva !"(tackar!)
2. "Mycket komisk bild med dig som ensam tjej och en massa killar som jagar dig!" (hahaha)
3. "Jag skrattar när jag ser bilden; alla killar ser helt slut ut och du ser ut som om du håller på att värma upp!" (jag håller masken bra)

(Eget beröm luktar illa? Äh, jag får leva lite till på det här med snygg, hehehe)

Snart utonhusträning bara lite mat först!

2 kommentarer:

  1. Men det är ju så..en del ser ju alltid ganska oberörda ut på bilder medan andra (me included) ser ut som de kommer att dö vilken sekund som helst..orättvist enligt mig :)

    SvaraRadera
  2. MagnusN: :-) Du har rätt. Således helt rättvist enligt mig, hehe. (5 km senare kräktes jag men det har man ju ingen aning om på denna bilden)

    SvaraRadera