söndag 26 juni 2011

Test x 2

Vet väl egentligen inte varför jag lägger upp denna bilden mer än att den visar två saker som jag testade på mitt 25 km´s pass idag:Och då menar jag ju självklart inte min Runningskirt utan mina kompressionsocks från samma märke och så skorna: Brooks Green Silence. Skor som inte känts hundra men som idag ändå skulle testas igen. Så jag ber om ursäkt att inte hela outfitten var matchad idag pga just skorna :-P

Måste väl säga att jag fortfarande är skeptisk till kompressionsstrumpor även om dessa inte stryper mina vader som de jag testat innan har. Idag var det dock alldeles för varmt för långa strumpor men det var bara att fullfölja. Och ja, jag kommer testa igen.

Skorna då? Well, fortfarande skeptisk och jag får ingen wow-känsla alls. Är de mjuka eller hårda eller vad? Nä, jag fortsätter att vara lite avvaktande och kommer inte ha dem högst på min lista när jag väljer skor...

Samma runda som förra veckan, dvs 25 km. Idag "lite" snabbare. Klockade in på 2.05 vilket ger ett snitt på PRECIS 5:00 min/km. Sprang fortare första 15 km och sen gick det lite långsammare men glad att jag totalt höll ett lägre tempo än sist (sist 5:10) - det går framåt.
Tempot var behagligt, inte för snabbt och inte för långsamt, dvs perfekt långpasstempo :-)

Och skönt var det att springa ut benen efter att ha suttit ca 6 timmar i bil igår. Jag körde (och ja, jag körde ganska fort men säg inget till polisen!) och fick som vanligt tendens till piriformis-syndrom av att sitta och spänna med högerbenet på gasen. Försökte vinkla benet så gott jag kunde och fick till slut ont i VADEN (kommer ju från sätet/ryggen) och gasade på ännu mer för att komma hem utan att hela benet domnat...Borta bra men hemma bäst!

4 kommentarer:

 1. Jag gillar kompressionsstrumpor! Fast jag använder dem inte hela tiden som vissa verkar göra, känns som att man blir av med (placebo?)effekten då :)

  SvaraRadera
 2. Placebo eller inte :-), pga. mitt tjafsande ben har jag de senaste rundorna, både i skogen och asfalt, sprungit med kompr.strumporna på bara höger ben. Idag i synnerhet var/kändes det väldigt påtagligt vilket ben/-n vad som var tröttast på slutet - det/-n vänstra.
  Strumporna får tummen upp av mig. (Körde på Apotekets som jag köpte när jag var gravid med sonen).

  SvaraRadera
 3. Andréa: Brukar använda kompressionsstrumpor främst för att motverka svullnad så som igår när jag satt sex timmar i bilen eller när jag flyger. Men kan förstå dess effekt om man springer långt men tror ändå inte att jag kommer att börja använda dem varje pass.

  Jessica: Ja, det funkar för många onekligen och speciellt märker man nog skillnaden när man bara har på ett ben och kan jämföra :-)
  Jag har inget problem med att de är tighta när jag sitter men när jag springer (i alla fall de jag använt tidigare) så stoppar de återflödet när man springer så mycket på framfoten som jag gör och använder varderna så mycket.
  De här sitter inte lika tight och det som var jobbigast idag var att det blev för varmt, inte själva kompressionen...

  Ska testa igen och på hösten om man vill fortsätta att springa i kjol så kan de ju vara ett alternativ till att dra på sig ett par tights ;-)

  SvaraRadera
 4. Just det ja, du har ju framfota steg Eva! Intressant att läsa/höra om hur de verkar för dig ur den aspekten.
  -Men jag håller med om värmen; svalt är det inte med dem på.

  SvaraRadera