onsdag 17 augusti 2011

Där jag är nu

Idag gjorde jag ett testpass på ca 7 km där 5 km sprangs i planerad halvmarafart på lördag.
5 km gick på ca 21:50, vilket ger ett snitt på ca 4:20 min/km.
Jag sprang testet enbart på ansträngningsgrad och tittade inte en enda gång på klockan under dessa 5 km. Målet var att känna efter hur det kändes och anpassa farten som om jag skulle springa detta tempo i ca 20 km.
4:20 tempo ger en sluttid på 1.31-1.32 - vi får väl se hur det går. Kommer ju inte använda klocka på lördag och som sagt bara gå på ansträngningsgrad. Det skrämmer mig lite då jag hittills bara sprungit millopp utan klocka och nu är det lite mer än dubbla distansen.
MEN jag måste lära mig att lita på känslan och övervinna negativa tankar som tidigare kommit när klockan inte stämt överens med det jag känt. Jag gör ju detta för att utvecklas som löpare och vad gör det om jag då kommer in på 1.35?
Efter lördag kommer jag ta ett ställningstagande till om jag kommer att springa Lidingö med eller utan klocka. Det finns ju alltid någon som registrerar ens tid så det behöver jag ju inte oroa mig för :-P

2 kommentarer:

  1. Lita på din känsla! Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra och fort! Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Linda: Tack! Och ja, jag lovar att lita på känslan för den brukar ha rätt (även om jag i våras för ett tag tappade den någonstans på vägen)!

    SvaraRadera