torsdag 4 augusti 2011

Skotest och steg

Så var det dags att snöra på sig de här:


Skosnören är så tunna som papper, hahaha.

Seg i benen efter gårdagens intervaller så det fanns ingen tanke om att passet skulle rivas av i någon drömfart direkt men ville inte vänta längre på att testa skorna :-P


Och visst var de bra. Tunna var ordet. Känslan var lite som i mina Adidas Adios men lite tunnare och att jag landade än mer markerat på framfoten eller "the ball of your feet" som en del säger på engelska. Och visst känns det lite i framfoten nu men kanske inte så konstigt efter ca 8 km första gången. Helt klart godkänt men som jag sa till maken när jag kom hem; inga långdistansskor direkt :-) 10 km kan jag tänka mig som den optimala distansen och självklart kortare.


Tänkte hela passet på mitt steg och om jag sprang på framfoten innan så blev det än mer så i de här skorna. Jag satte verkligen INTE i hälen alls. Kvittot på detta ser man nu på skorna efteråt oxå: de är smutsiga fram men är helt rena baktill på hälen...Jag förstår att de som ser mig springa verkligen tycker att jag springer på tårna. Och jag känner verkligen en stor skillnad på mitt steg när jag blir trött för då blir det helt annorlunda. Jag landar mer och mer på hela foten ju tröttare jag blir och har efter de långa långpassen jag sprungit det sista fått skav UNDER foten på konstiga ställen som jag inte fått innan. Idag tänkte jag därför extra mycket hur det kommer att bli på Lidingöloppet och nästa års maraton. Måste jag lägga om mitt steg för att klara så långa distanser? Jag vet ju att eliten som gått från kortare distanser till längre fått göra detta. Jag menar självklart inte att jag tillhör eliten och kan dra några paralleller med dem men kan nu förstå lite mer kommentarer om mitt löpsteg att det mer ser ut som ett medeldistanssteg än ett långdistanssteg. Kanske skulle jag istället för att tänka längre tänkt kortare? Well, vi får se hur det utvecklas. Min förhoppning är väl att ju mer jag springer desto mer kommer jag orka att hålla mig "där framme", men vi får se.


Ha en fin dag - nu ska jag åka och bada!


P.S. - Ska försöka få maken att filma mitt steg så att ni får se! Hade varit intressant att höra vad ni säger :-) D.S.2 kommentarer:

  1. Andréa: Ska försöka fixa det! Fast då inte på när jag är trött utan när jag springer "på tårna" :-)

    SvaraRadera