tisdag 30 augusti 2011

Att lita på sig själv

Sen i somras har jag tagit hjälp av en mental coach för att kunna övervinna min prestationsångest som det senaste året satt käppar i hjulet för mig. Detta kommer lite längre fram även bli några artiklar på jogg.se
Jag kommer i samråd med min coach utforma artiklarna så att de blir intressanta men inte för självutlämnande.

Jag har jobbat ganska mycket det sista på att "möta mina demoner" och jag känner att jag är en bra bit på väg men som med all träning så måste man göra det ett tag innan det sitter där. Jag vet att jag har en bit kvar innan det sitter där helt.

Jag kan varmt rekommendera att ta hjälp och även om jag kanske var lite skeptisk i början så är jag det verkligen inte längre.

Jag var nämligen ganska långt ner i våras. All min motivation och lust var helt borta och jag kände mig tom. Nu i efterhand så har jag gjort en analys och förstått varför det blev som det blev. Och ur jobbiga saker går man förhoppningsvis stärkt och det tycker jag att jag gjort. Jag har lärt mig mycket om mig själv och hur svårt det på egen hand kan vara att bryta felaktiga mönster.

Att springa utan klocka och använda mitt mantra när jag tävlar och vissa tekniker för att mota bort negativa tankar har jag nu praktiserat ett tag och det har verkligen gjort mig gott. Jag vågar återigen lita lite mer på mig själv och jag tränar nästan VARJE dag på de verktyg som jag fått till mitt förfogande.

Jag omtalade min frågeställning till Terje (ja, så heter min coach, kolla även den inbäddade länken ovan) om det här med klocka eller inte på Lidingö och även om jag egentligen bestämt mig så fick jag detta till svar:

"Jag förstår vad du menar (tror jag) att det kan bli svårt att springa utan klocka på Lindingö. Men egentligen inte lösningen; Ta inte på dig klockan!! Hur svårt kan det va?

Lita på din känsla, lita på din mentala styrka, lita på din fysiska kapacitet!!!!"Så vad tror ni? Blir det klocka? NEJ! Jag väljer att lita på mig själv :-)


4 kommentarer:

 1. Misstänkte (och tyckte) redan vid förra frågan om klocka eller inte; inte men sa inget. Nu kom du på det själv.
  Kör så det ryker Snäckan!

  SvaraRadera
 2. Jessica: Ja, ibland vet man saker men vill kanske höra det från någon annan oxå :-)

  SvaraRadera
 3. Låter klart intressant med coaching, jag har själv funderat på nåt liknade, kanske ska man göra slag i saken nu under hösten? Och springa utan klocka, absolut, att göra så som kroppen vill slår alltid att följa klockan...jag använder mer klockan som ett kvitto på hur träningen går och låter den sällan styra farten..tror det är bäst så.

  SvaraRadera
 4. medeldist: Ja, jag kan verkligen rekommendera dig coachning. Det har hjälpt mig att inse mina svagheter och styrkor som löpare och jag tror på sikt att det kommer att göra mig till en bättre löpare. Sen vad som ÄR en bättre löpare låter jag vara osagt; det behöver inte nödvändigtvis betyda att jag blir snabbare utan kanske på andra plan där jag kan se mina mål på andra sätt än bara så prestations- och resultatinriktade.
  Och ja klockan, jag håller med. Den är ett kvitto på det man gör, inget riktmärke.

  SvaraRadera