torsdag 11 augusti 2011

Nej det är inte en klänning...

Igår hade jag nästan samma kläder som idag och flera gånger fick jag igår förklara att nej, det är inte en klänning utan en separat kjol och tröja. Men ok dock i samma mönster som gör att det ser ut som en klänning, eller hur?


Var inte speciellt sugen på tusingar idag efter en dag på Liseberg med sonen men har man en plan så är det bäst att följa den (disciplin, disciplin och åter disciplin)...

Målet var att ligga strax runt 4:00 tempo på de sex (6) stycken som skulle springas. Det är där jag är nu; inga 3:4o tempon som i våras men målet är ju att komma tillbaka till det.

Hur blev det då? 3:53, 3:55, 4:01, 4:02, 4:05 och 3:51

I slutet av 4:02 intervallen (den fjärde intervallen alltså) så började det att STÖRTREGNA och jag fick dra ner på tempot för det var så stora regndroppar att jag fick svårt att se, hahaha. Och som ni ser på bilden ovan hade jag ingen keps som kunde hålla regnet borta från ansiktet...Men så slutade det lika plötsligt som det hade börjat så att jag fick lite "revansch" på sista intervallen som oxå blev den snabbaste :-)

Är lite kluven i min träning just nu då jag fortfarande har mina underliggande på mål på sub40 på milen och sub90 på halvmaran och har några sådana tävlingar inplanerade MEN mitt fokus har ju riktats om mot Lidingöloppet. Mer långa långpass och mera bulk och uthållighetspass som gjort att kvalitén har fått stå undan lite och detta påverkar ju en del. Nåja, jag kör på lite blandat så får vi se vad som händer. Jag vill ju både vara snabb och uthållig men just nu vet jag inte vad jag är...Jo, jag vet vad jag är: STARK-FRISK-SNYGG och kanske att SNABB får stå tillbaka lite men inkluderas lite längre fram...


14 kommentarer:

 1. Oavsett var det sjukt snyggt! jag vill ha en springklänning!

  SvaraRadera
 2. Andréa: Ja, det finns faktiskt i samma märke men de vet inte om de ska ta in det till Sverige. Och för dig som gillar Army training, say no more :-P
  I artikeln i amerikanska Runner´s World där Runningskirts ju var på framisdan, hette reportaget "FASTIONISTAS" - ska vi inte börja kallas oss det Andréa? :-)

  SvaraRadera
 3. det skulle inte klä mig men du var snygg i det - passar din disciplin med, av militäriska mått! :-)

  hur blir målet på Lidingö? männens silvertid, kan den vara inom räckhåll?

  SvaraRadera
 4. Sofia: Tack! Ja, fänrik Eva ;-)

  Vad gäller Lidingö så har jag faktiskt ingen aning. Det är ju en dröm att klara männens silvertid men jag vet inte om jag klarar det i år då jag aldrig sprungit banan och således inte riktigt vet hur jag ska disponera mig OCH att jag aldrig sprungit så långt.

  Förra året sprang jag 10-km (sista 10 på 30) och höll ett tempo på 4:26. Dock gick de två första km väldigt sakta pga trängseln och att jag inte kunde komma förbi så kanske att jag om allt gått "perfekt" kunde hållit ett tempo på 4:20. Men det var ju bara 10 km...

  Well, kul ska det bli i alla all! Ditt mål? Tips?

  SvaraRadera
 5. Eva, du använder ju "stödstrumpor" (det heter säkert något finare på löparspråk men det ordet kan jag inte :) ) vilka är fördelarna med dessa strumpor?

  SvaraRadera
 6. Du är ju skitsnygg för sjuttsingen. Ser man ut sådär i spåret blir man automatiskt supersnabb.

  SvaraRadera
 7. Fy fasen vad du bra, vilka tider på tusingarna!!
  Håller med Sofia, klänningen passar din träningsdisciplin:) Och riktigt snygg dessutom!

  SvaraRadera
 8. Anonym: Jag har ett ambivalent förhållande till stödtrumpor/kompressionsstrumpor. Kan INTE springa i de som är riktigt "hårda" då det stryper blodtillförseln till mina vader och då jag är en framfotalöpare = använder vader HELA tiden så funkar det inte alls...
  Därför använder jag kompressionsstrumpor som inte är så hårda som det rekommenderas.De ger stöd och värmer men stryper inte.
  Loverunning´s strumpor är perfekta för de är precis "lagoma" i kompression OCH så är de snygga!
  Tanken med kompressionsstrumpor är ju att de ska stimulera det venösa återflödet och förbättra återhämtningen och därför använder jag faktiskt strumporna egentligen främst EFTER att jag sprungit och då speciellt hårdare pass eller längre långpass. Jag använder dem även när jag flyger (nu senast när vi åkte till Kreta) då jag lätt samlar på mig vätska...

  Det finns säkert andra som använder dem i andra syften men ovan beskriving är min i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Anna: Tack! Jepp - känner man sig snygg så blir man snabb, hehehe.

  Linda: Tack! Fänrik Eva håller med ;-)

  SvaraRadera
 10. nu får du väl starta långt fram och slipper trängsel? jag har inga tips mer än att träna i terräng och backar, men det gör du ju redan. det kommer gå utmärkt!

  själv blir jag nöjd med allt under 2:38 och om jag bara håller ihop nu så ska det nog gå vägen. är på G! :-)

  SvaraRadera
 11. Sofia: Härligt att höra att du är på G! :-)
  Jag startar i Grupp 2. Det är ju 1A, 1B och 1C innan så jag har ingen aning om hur trångt det blir. Mina tider lyckades inte seeda upp mig mer då se som sprungit Lidingö alltid får "förtur".
  Well, det kommer attt bli bra - vi får höras om att ses och tjingsa innan!

  SvaraRadera
 12. då förstår jag varför vi hamnat i samma grupp.. men det ska nog flyta bra, tror jag, ställ dig längst fram bara. :-)

  SvaraRadera
 13. Sofia: Kul - då får vi stå därframme och trängas ihop då ;-) Du känner igen mig som "hon med kjolen" och de "vältränade" låren ;-) Och jag känner väl igen dig på den där snygga vältränade ryggtavlan (som jag ska ta rygg på, hehehe)? ;-)

  SvaraRadera
 14. ser du min rygg är det nåt allvarligt fel (går du inte under 2:30 blir jag besviken!). ;-) ska nog känna igen dig som den starka färgglada!

  SvaraRadera