tisdag 23 augusti 2011

Varför klocka?

Ok, en liten outfit bild idag igen, idag matchat rosa och orange:Är ju inte riktigt återhämtad efter helgens pärs så att köra hårt idag var lixom ingen mening. Men att köra så där lite halvhårt brukar ju gå när man är halvseg. Så dagens plan var totalt 15 km, där varje block skulle vara 3 km; dvs 5 stycken block om 3 km. 3 stycken skulle köras i lugnt tenpo och två i lite fortare tempo. Jag hade min klocka men tanken var att återigen köra på känsla och ansträngningsgrad. Det långsamma tempot skulle vara som på ett långpass och det lite snabbare medelhårt utan känna att det blev för slitigt.

Här följer således tiderna:

Första 3 km: 15:58, snitt 5:19
Andra 3 km : 14:03, snitt 4:41
Tredje 3 km: 16:13, snitt 5:24
Fjärde 3 km: 13:57, snitt 4:39
Femte 3 km: 15:26, snitt 5:08

Jag vill påpeka att jag inte tittade på klockan mer än på hur långt jag sprungit. Jag tycker att jag lyckades bra med att få till jämna fina tider. Börjar känna mig mer och mer säker utan klocka och nu återstår bara frågan; klocka på Lidingö?

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Intressant uplägg på det passet. Kommer säkerligen kopiera det passet någon gång.

    SvaraRadera
  2. Olov: Ja, är faktiskt ganska trött nu efter. Mest nöjd att jag höll någorlunda jämnt tempo på de långsamma respektive "snabbare". Planerar även att köra liknande upplägg på några av mina långpass i höst. Bra att blanda tempon där kroppen får använda olika "bränslen". Ska ju springa min första mara nästa år och tror att detta är bra träning inför det.

    SvaraRadera