tisdag 31 januari 2012

366 km och vilar på månadens sista dag

366 km har jag sprungit totalt i januari, varav två veckor som var 100 km vardera. Så på månadens sista dag så vilar jag. Helt. Ingen styrka heller. Ovanligt för mig ja, men ganska behövligt.

Jag får kommentarer och glada tillrop i min träningsdagbok: "Du har börjat bra, detta kommer att bli fin-fint!" "Bra grund du har lagt, 2012 kommer att bli ditt år!"
Men jag lägger inte så mycket värde i dessa kommentarer mer än att det är trevligt att få positiv feedback på det man gör MEN det är bara januari och att springa lite mer än 300 km en månad är inget ovanligt alls för mig. Och innerst inne i mig bor en röst som säger att man aldrig ska ta ut något i förskott. Det är långt kvar innan första RIKTIGA tävlingen.

Jag kommer även ihåg förra årets "pärs". När jag månaden innan Göteborgsvarvet fick en mental kollaps. Det ska inte hända igen. Jag är klokare och starkare i år.

Jag tränade en tjej igår som ville ha lite tips och bekräftelse på att det hon gör är rätt i sin träning. Vi pratade mycket om den mentala biten oxå och om vad som driver en, något man inte ska glömma i processen mot att nå ett specifikt resultat.

Alla de där kilometrarna som syns i min dagbok är just nu bara siffror. Siffror som kanske längre fram kommer att betyda mer, eller mindre. För jag vet vad som driver mig EGENTLIGEN och jag vet vad jag vill.  

På måndag kommer första delen i "Evas mentala resa" på www.jogg.se - jag hoppas att många läser och kanske tar steget ut att använda sig av mental träning som en del av sin fysiska träning.

Imon ny månad.

/Eva

 

8 kommentarer:

 1. Spännande och vilken fin månad! Kilometerjagaren i mig vill ut och runda till siffrorna till ett jämnare tal i träningsdagboken men jag känner mig hängig och har rethosta efter gårdagens snabbdistans så det blir inget med det idag! Den här veckan ska också vara en återhämtningsvecka efter förra veckans kilometersamlande men att vara sjuk ingår förstås inte i planerna...

  Spännande med artikeln!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Staffan du har oxå haft en bra månad! Och jag förstår precis det där med att jämna till siffrorna ;-) Ibland jag nästan manisk med det för att i nästa stund skita i det helt :-P

   Och ja, det blir faktiskt en hel serie med artiklar med start på måndag :-) Lite självutlämnande men tror själv att det blir mer intressant att läsa om det är en "faktisk" person så jag får väl "bjuda på det"!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Sorry..mycket felskrivningar idag :)

  Jag struntar i stort sett helt i km-siffrorna i år och fokuserar på återhämtningen mellan passen. Det kommer bli betydligt mindre mängd tror jag. Efter 3 år med 1000 mil som inte gett det resultat jag trodde vet jag att mängd inte är det jag primärt svarar på, men jag har en grund att bygga vidare på i alla fall. Alla är olika. Som du säger är det bara en siffra..det viktiga är tanken som ligger bakom siffran, och om man själv kommit till insikt om vilken träning som passar en eller om man bara kopierar nån annans koncept, vilket inte alltid leder till framgång och i värsta fall kan gå riktigt illa.

  Ska bli intressant att läsa dina jogg.se-artiklar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vara en sån dag idag ;-)

   Jag håller med dig helt. Man kan inte kopiera någon annans upplägg rätt av. Jag svarar bra på mängd/bulk så är det bara, det är en del av mitt "framgångskoncept" så siffran på 366 km är egentligen inget konstigt alls då det är vad jag reggar mer eller mindre varje månad. Så indirekt finns det ju en tanke bakom siffran ändå...

   Ja, jag hoppas att artiklarna kommer till sin rätt. Vi har "skalat" bort ganska mycket för att passa formatet men hoppas ändå att det "viktiga" når fram :-)

   Radera
 5. Ojoj! Så många km... Bra Eva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gracias! Fast sett i antal träningstimmar vs er så ligger jag i lä :-P

   Radera