söndag 15 januari 2012

Frukost?

Ja, vilka i-landsproblem man har när man inte kan bestämma sig för vad man ska äta till frukost.

Åt i ca två år havregrynsgröt men tröttnade på det. Då hade jag ätit mig igenom ALLA havregrynsvarianter som fanns typ bara för att inse att den "gamla" vanliga var bäst:

Ja, det är medvetet jag inte tagit med märket men jag tror ALLA vet ändå vilket det rör sig om ;-)

Så idag började då åter med gröten efter ca två år av alla möjliga slags varianter på frukost man kan tänka sig. Bäst alla kategorier kommer alltid vara hotellfrukostbuffé - farligt, farligt och många är de gånger jag ätit alldeles för mycket innan lopp och förbannat mig själv. Nu ställer jag klockan extra tidigt vid hotellvistelse, till resten av familjens förtret, för att kunna "frossa" lagom innan lopp :-P

Sonens första kommentar när gröten började koka och han kände lukten var: "Nej! Ska du börja äta gröt igen!?"

Well, nu blir det gröt ett tag i alla fall förutom de gånger det är dubbel espressopass för efter dessa skulle jag aldrig kunna äta gröt :-(

Dagens träning: Zero löpning och istället 30 minuter i min TRX. Riktigt svettigt i slutet då jag körde fyra olika plankor :-O4 kommentarer:

 1. Äter också gröt varje morgon sedan länge tillbaks. Fiberhavregrynen från samma tillverkare kör jag med + hallonsylt och mjölk. Funkar alltid.

  SvaraRadera
 2. MagnusN: Aha - du kör oxå hallonsylt och mjölk - nice!
  Så fort jag tagit mig igenom denna påsen så ska jag testa fiberhavregrynen, det är nog de enda jag inte testat faktiskt. Testade igenom nästan allt som fanns för två år sen av varianter (annat märke) med korn, quinoa (?)etc och kan meddela att dessa var inga höjdare direkt, blä!

  SvaraRadera
 3. Jag brukar krydda gröten själv med havrekli istället för att köra med fiberhavregryn, då kan jag variera gröten mer med samma påse :) + att det går att variera mängden kli.
  Om du gillar kokos så är ett het tips att blanda ner lite kokosflingor tillsammans med havregrynen innan du kokar gröten.
  Själv kör jag med äppelmos och utan mjölk.

  SvaraRadera
 4. Maria: Åh, supertack för tips! Havrekli har jag hemma, brukar bl.a. ha det i mina köttbullar.

  SvaraRadera