fredag 6 januari 2012

En dubbel espresso!

Ja, mitt morgonjoggexperiment fortsätter!
Idag vaknade jag klockan 08:30 och efter att ha tagit på mig löparkläder och tagit en dubbelespresso så var jag utanför dörren klockan 09:00. Ingen dricka eller annat med mig och alltså bara lite kaffe i magen. Sprang  första av dessa nya morgonjogglångpass på annandagen och det funkade bra. Idag kändes det MYCKET lättare än sist och början av passet (typ fram till 14 km) så var jag helt förvånad själv. Låg då i ett tempo strax över 5:00 fart. Detta hade jag ALDRIG klarat av för två månader sen! Väl nere vid Saltholmen så var jag tvungen att göra ett litet toabesök i buskarna uppe på berget och passade på att även ta en kort när en av färjorna (den vita ni ser längst bort) går ut mot södra skärgården (se nedan).

Mellan 15-20 km så började det kännas lite jobbigt men ändå helt ok. Vid 21 km (då började jag närma mig Älvsborgsbron) så började känna av vänster höft (?) men det var bara att kämpa på. Och så när det var ca 2 km kvar och jag åter kom in i Majorna så kändes låren så sega, så sega. Såg att jag låg på ett snitt på 5:12 för passet och bestämde mig för att INTE vika ner mig och få två sista sunkkilometrar i typ 6:00 fart. 5:20 och 5:10 fick jag kämpa för och när jag passerade grannarna som var ute på promenad när det var ca 1 km kvar och de ropade: Heja Eva! Så fick de ett VÄLDIGT bistert leende som svar och en slapp hand som vinkning :-P

Dagens total: 25,05 km som sprangs på 2:10, dvs tempo ett snittempo på 5:11 - att jämföra med annandagen då jag sprang 24,65 km på 2:14, tempo 5:26 - det tar sig :-)

6 kommentarer:

 1. Åh så du fick göra celebert besök i buskarna idag? Du anar inte vad med likheter vi hade i morse; samma förutsättningar innan passet, start nästan samma tid och jag tänkte "Får jag besöka buskarna idag tänker jag banne mig ta på bild på mina fötter hur sjukt det än är!". Jag slapp buskarna, magen gick nästan som tåget *s* Däremot hade jag som lättast _efter_ 14km och mot the end.

  Way to go raring, det tar sig verkligen för dig, hurra :-)!

  SvaraRadera
 2. Jessica: :-)
  Målet är att klara 30 km som morgonjogglångpass för då tror jag att jag kommer klara maran. Idag helt ok fram till 23 km sen var det TUNGT men utan alla morgonjoggar jag hållit på med nu i nästan två månader börjar ge resultat, hade aldrig klarat 25 km i det tempot INNAN frukost i oktober. Fortsatt lycka till du med :-)

  SvaraRadera
 3. den där maran kommer gå som en dans! vilken satsar du på, förresten? jubileums-?

  SvaraRadera
 4. S: Hoppas på det! Jubileumsmaran till att börja med och sen kanske en till i höst :-)

  SvaraRadera
 5. låter kul! jag kommer ut och hejar. :-)

  SvaraRadera