onsdag 25 januari 2012

Träning eller ej?

Vad går gränsen för när ni reggar ett pass? Dvs, frågan är riktad till de som reggar träning på en sajt (själv reggar jag min träning på www.jogg.se)...
Jag menar reggar folk transport till och från jobbet? Reggar man om man kör några plankor på kvällen? Såg för ett tag sen (no names) någon som reggat 7 minuter träning (magträning). Går gränsen vid tid eller vad man gör?
Ser jag till mig själv så reggar jag inte cykling till och från jobbet, även om det blir en del mil i veckan. SPRINGER jag däremot till och från jobbet så reggar jag detta. Är det för att jag är ombytt och att det då räknas mer som träning? Ska jag då skita i att regga när jag går eller cyklar samma sträcka och INTE är ombytt? Ska jag regga mina 10-15 minuter på spårvagnen när jag växelvis står på ett ben och spänner den bakre kedjan (ok, främst rumpan) som styrketräning? Eller när jag på kvällen kör tåhävningar i trappan i 10 minuter?

Kommer på mig själv med att OM jag skulle regga ALLT som handlar om att röra sig, oavsett om jag är ombytt eller ej, skulle bli ganska mycket. Speciellt under vissa delar av året då jag håller fler pass...
Tänker till exempel på företagspasset som jag höll i igår: 75 minuter gruppträning där jag var med själv på nästan alla moment då jag har en förkärlek till parövningar och det igår var udda antal deltagare. Eller mina onsdagspass där det ibland blir samma sak...igår reggade jag företagspasset men förra onsdagen reggade jag inte onsdagspasset trots att jag var med nästan hela tiden...

Men, hur mycket tränar jag EGENTLIGEN? Tydligen ganska mycket nu när jag tänker efter...kanske bäst att inte börja regga allt för då måste ju en del tro att jag är ett freak - fast å andra sidan tycker ju en del det redan nu, hahaha.

Hur tänker ni? Och då menar jag inte huruvida jag är ett freak eller inte, ok?

15 kommentarer:

 1. Hej Eva
  Freak eller inte.. hmm.. så här gäller för min del: Om jag avsätter tid, byter om och har en plan för vad jag skall träna, samt måste duscha efteråt. Då reggar jag detta. T ex Löpning, Cykling t o r jobb (16km enkel och kräver ombyte samt dusch), simning, styrketräning.
  Allt annan som jag gör med automatik i vardagen, t ex, står istället för sitter framför datorn på jobbet, står på bussen, tar trapporna istället för hissen, går en promenad, Plankan 5min framför tv, går sista hållplatserna, tåhävningar 5min, m m. Detta reggar jag inte.
  Kanske inte så intressant men så tänker jag :-).
  //J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då tänker du och jag ganska lika, är vi båda freaks då? ;-)
   Men hur ska jag då ska regga pass där jag deltar delvis då jag är ombytt men kanske inte är med på allt - det bör ju reggas om man tänker efter ovan princip?
   Fast hur ska jag kunna räkna ut det i efterhand, än mindre komma ihåg hur mycket jag var med på? Vilka i-landsproblem jag har! Nä, får skärpa mig - det viktiga är ju till syvende och sist ATT man rör på sig OAVSETT om detta reggas eller ej! Punkt, slut!

   Radera
 2. Det är nog väldigt individuellt.- jag reggar sånt jag byter om till (minus promenader, men det byter jag sällan om till heller) Så skulle jag byta om för att bara köra några plankor skulle jag regga det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det är det här med ombytet alltså som verkar vara nyckeln! Löser dock inte mina "problem" med oreggade pass där jag deltagit som ledare men varit med på vissa övningar eller typ halva passet...i-landsproblem, i-landsproblem...

   Radera
 3. På jogg.se reggar jag enbart löpning nuförtiden. Reggade de 15-minuters hemmastyrkepass som jag gör innan, men har slutat med det. Sen har jag en gammal hederlig pappers-träningsdagbok där man kan anteckna sånt som inte lämpar sig för online-versionen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan hålla med dig om att 10-15 minuter kanske känns lite larvigt att regga. Reggade tex 15 min rörlighetsträning häromdagen men sen efteråt kändes det "fel". Nä, kanske att gränsen går vid 20 minuter som är de korta men effektiva styrkepassen som jag bla kör i min TRX.
   Ja, och sen finns det ju NATURLIGTVIS träning som INTE lämpar sig för online-versionen av ens träningsdagbok - I agree ;-)

   Radera
 4. Om jag instruerar pass där jag inte är aktiv själv hela tiden, tex army training, så reggar jag ungefärlig aktiv tid. Som brukar bli mellan tjugo och fyrtio minuter på en 60min klass :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, låter vettigt MEN ibland kan det i efterhand vara svårt att komma ihåg hur mycket man körde själv och det är därför jag oftast skippar det...

   Radera
 5. det man byter om till, tycker jag! och så kanske någon minimum-tidsgräns. maken tycker enbart löpning. på funbeat är det många som registrerar typ tio hoppsasteg och två minuter tåhäv men det känns ju lite larvigt. för att inte tala om att regga "avspänning"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var det här med kläderna då :-)
   Nä, två minuter hit eller dit kan ju kvitta. Fast vad jag förstår så kanske man på Funbeat reggar allt för att man kanske är utmanad av sina kompisar och då kanske varje minut/tåhäv är viktig? Och nej, avspänning - håller med!

   Radera
 6. Svår fråga, jag reggar det jag anser vara "riktig" träning lite baserat på syftet, tiden och ansträngningsgraden. Det krävs nog minst 20 minuter för att jag ska tycka att det är registreringsbart om det inte är ett kombipass där helheten är längre än 20 minuter men exempelvis styrkan bara en kvart. Sen vet jag att jag ibland tränar mer för att kunna regga så i perioder när jag är stel och behöver stretcha och köra rölighet så reggar jag detta i större utsträckning för att det inte ska vara "bortkastad" tid.
  Familjeleken på friskis är iof 45 minuter och jag är ombytt men reggar den inte så den är undantaget från regeln :)
  Nu instruerar jag inget men gissar att jag skulle uppskatta min aktiva tid och regga den i förekommande fall.
  Jag tror att man får ta sig en funderare på vad syftet med reggandet är då blir det lite lättare att se vilka pass som bör reggas. Tränar man lite så kanske man behöver moroten att allt syns om det så "bara" är tåhävningar i 5 minuter eller 3 plankor. Medan det känns fånigt för någon som tränar flera "hårda" pass i veckan att regga små passen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter vettigt att syftet bör vara i fokus och man då tex tränar tåhäv för att man har problem med sina vader är det ju jätteviktigt att hålla koll på hur mycket man gör och kanske att det blir av FÖR ATT man reggar det.

   Och ja, för mig tror jag nog att 20 minuter är en "helig" gräns och annars kanske jag bara gör en notering.

   Radera
 7. Jag tänker mer i termer om syftet med att regga sitt pass. _Jag_ antar att en del reggar säkert för att hålla koll på vad de gjorde och när, även om det så är 7 minuter plankan, emedan en del reggar lite för att "visa för andra".

  Själv reggar jag ja... vad reggar jag? Löppass i ombytta kläder. Reggade rehaben ett tag men de ger _mig_ inget syfte så nu orkar jag inte regga dem. Och för att svara på mina egna antaganden så reggar jag för min egna skull, för min egna boost :-D (Sen om det bidrar till inspiration för att så är det kul!).

  -Skulle å andra sidan inte låta bli att regga i rädsla för att anses vara ett freak. F*ck Jante på den biten säger jag och räcker långnäsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det nog så att en del reggar för att andra ska se och att andra (de flesta hoppas jag?!) reggar för sin egen skull.

   Och ja, det är coolt att vara ett "freak", långnäsa åt Jante!

   Radera
 8. Tack alla för kommentarer!
  Och ja, den röda tråden verkar vara att man ska vara ombytt! Även att syftet är viktigt och då spelar det ingen roll om passet är långt eller kort. Sen även att reggandet är för sin egen skull främst men kanske även att man vill visa andra? Det viktiga i slutändan är väl egentligen ATT man tränar/passet blir av oavsett reggande eller ej, eller hur? :-)

  SvaraRadera