söndag 20 februari 2011

Jag har varit "slav"...

Jepp igår var jag till att börja med "köksslav" för sonen :-)

Det bakades kladdkaka enligt önskemål:


Åsså lasagne där man lägger plattor överst så att de blir hårda som chips, återigen enligt önskemål:

Och så fick han då oxå sitt efterlängtade godis. Fast när vi var på väg till godisaffären sa han: "Mamma jag tror jag har glömt hur godis smakar! Det kanske inte är gott längre?" Men det behövde han INTE oroa sig för:

Mycket av dagen ägnades åt att bygga en Legomodul på 2500 (!) bitar. Ibland kände jag mig som en riktig "legoslav" när jag sorterade och plockade. När klockan var 22.30 igår så orkade vi inte mer...sista delen fick byggas ihop här på morgonen istället.

För den intresserade kan jag informera om att det är tre våningar som man kan "plocka isär". I bottenvåningen finns det en affär där det finns klinkersgolv, kylskåp, kassa. Ingången brevid är till lägenheterna som ligger på andra väningen och där nere finns det postfack i entrén...osv osv.
På baksidan finns det en takterass med grill (!) och stolar med bord och parasoll till...Bilden säger egentligen inte så mycket om detta praktbygge men det är DETALJERAT och min rygg värker idag efter att ha stått över vårt köksbord framåtlutad i en mycket dålig position för att sortera och dela ut bitar till sonen medans han byggde...

Nu har vi alla fall ätit frukost och jag ska strax bege mig till Skatås för Friskis & Svettis Göteborgsvarvsträning. Det är kallt idag, ca -11 grader men solen skiner gott och jag hoppas på många delatagare. Idag är det ca 10 km på schemat, vi får väl se var vi springer - det är ganska isigt där uppe så jag tar nog på mig mina Icebugs. Ser ju inte så bra ut om en av ledarna drattar på ändan det första hon gör...

Ha en fin söndag!

6 kommentarer:

 1. Dina 10 min, består de av lugn löpning i 10 min och sedan tempo i 5 min osv eller är det tvärt om? Kan för övrigt berätta att nämnda brorson också gjort något dumt så han blev av med kompistid i 1 vecka, tv-förbud över helgen och speltid i 5 veckor. Nu är 3 avklarade... Så godisförbud i 2 månader låter inte så farligt ;-) Kramen

  SvaraRadera
 2. Frk Nyfniken: Mitt pass såg ut så här:
  10 min - 5:00 min/km
  10 min - 4:08 min/km
  10 min - 5:00 min/km
  10 min - 4:08 min/km
  10 min - 5:00 min/km
  10 min - 4:08 min/km
  ------
  60 min - totalt 13,4 km

  Dvs jag kör på 5:00 fart direkt då det är ett tempo som är "bekvämt" för mig. Således blir de andra 10 minutrarna med 5:00 som återhämtning innan jag går på nästa 10 minutare i 4:08.
  Avslutade passet genom att gå lugnt på bandet i ca 5 minuter men detta la jag inte in i totalen.

  Och skönt att höra att det inte bara är jag som är "hård" vad gäller förbud :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, schysst Legohus där..sånt skulle våra killar älska..får nog bli en tur till Legoland snart :)

  SvaraRadera
 4. Magnus N: Ja, nu har sonen ett helt kvarter! Dvs tre hus - vilka detaljer! MEN tålamodsprövande att bygga! Tror bara de finns att köpa på Legoland. Ett litet tips vid montage: Sortera bitarna efter färg och storlek så går det LIIITE fortare än om allt bara ligger i en gemensam hög/röra...

  SvaraRadera
 5. Oj vilket projekt!! Rolig sak att bygga ihop! Man kan forsta varfor lego ar sa populart! Hoppas lillkillen (och du ocksa) hade en mysig dag, det later som ni hade det!

  SvaraRadera
 6. Petra: Ja, från att Lego för bara några år sen var på väg mot konkursens brant har de idag vänt en nedåtgående trend och drar in pengar som aldrig förr! Mycket tror jag har att göra med att de allierat sig med Hollywood. Star Wars lego, Harry Potter lego, Svamp-Bob lego osv.
  Ursprungsidén om en kloss som man sätter ihop med en annan är ju en av de bästa ideér som kommits på under 1900-talet i leksaksväg tycker jag :-)

  SvaraRadera