söndag 16 december 2012

Det närmar sig...

Ja, idag är det tredje advent och julen närmar sig med stormsteg.
Någon julstress har inte infunnit sig men i veckan då jag ska handla all mat och julklappar så kommer det nog att infinna sig en viss nivå av detta.

Även två lopp närmar sig. Sylvesterloppet (10 km) på Nyårsafton och Sandsjöbacka Trail Marathon (43 km ) den 20 januari.

Jag kommer inte kunna matcha min tid på Sylvesterloppet från förra året på 41:07 men jag vill inte bryta den fina sviten med flera lopp på raken så jag får kommer att ta mig runt och att hamna bland de 10 bästa känns som en omöjlighet i dagsläget.

Vad gäller det långa trailloppet så ska jag springa detta tillsammans med Tine. Vi satsar på att ta oss fram i den takt det går. Det är en väldigt svår slinga att springa och råder det värsta vinterväderlag så komplicerar detta loppet ännu mer men det ska bli kul. För jag tror att min fot är redo för det. Igår sprang jag 15 km tillsammans med just Tine i Änggårdsbergen och det snöade ganska mycket så det var extremt tung löpning. Pulsen låg hela tiden högt men inte tempot och höftböjaren fick jobba extra när man fick lyfta benen så mycket hela tiden för att ta sig fram. Det ultimata testet blir nästa helg då vi kör två varv, dvs 26 km. Klarar foten detta så blir det ok to go för Sandsjöbacka.

Idag har jag sprungit mitt första långpass på nästan två månader. 24,5 km i 5:30 fart. Fast det var väldigt varierande tempo pga underlaget. Ena stunden barmark, nästa fläckvis med is och sedan det värsta: REN ISGATA. Foten känns lite nu efteråt men mest känns det i låren, kombinationen av passet igår och längden på dagens pass så klart.

Grått, grått var vädret idag som ni kan se på bilden här som är tagen vid Nya Varvet strax innan Älvsborgsbron:


Men grått var inte mitt humör. Jag kan springa nästan obehindrat igen så inte ens denna gråmulna slaskdag kunde dra ner mitt humör. 

En annan humörhöjare vann vi på Jul på Liseberg i torsdags: 


Den stora Anthon Berg asken innehöll fyra lådor det finaste urvalet av dessertchoklad. Att jag älskar Anthon Berg är ju ingen nyhet (mandelägg anyone?) så detta var en perfekt tidig julklapp och ja, jag erkänner en låda är redan uppäten men nu får jag skärpa mig - något ska väl kunna tas fram på julafton efter all julmat? ;-) 

4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst din blogg på ett tag och hade helt glömt hur bra din den är och vad bra och personligt du skriver! Du är bäst! Knus

  SvaraRadera
 2. Coolt med trailloppet, hoppas att jag kan fixa det någon gång, men jag är inte där ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löparflickan: Ja, det kommer bli kul och grymt utmanande! Det kan ju ta allt från 5 till typ 7 timmar - gäller att ha med sig extra energi och vätska! Känns bra att jag springer ihop med någon annan första gången på detta loppet :-)

   Radera