söndag 2 december 2012

Inte så lätt...

Efter helgens simkurs känns det lite tungt. Jag har under hösten tränat med fel teknik och det är inte det lättaste att radera och direkt göra rätt. Man kan tydligen ta sig framåt i bassängen även med dålig teknik = jag.

Anna-Karin Lundin aka SIMCOACHEN är extremt duktig och att titta på 10 stycken personer i vattnet samtidigt och ge alla feedback, vem klarar det? Detta gör A-K enormt bra.

Det var mycket teknikövningar för att bana in tekniken som heter Total Immersion och igår gick det ok men idag när jag bara försökte på att fokusera på att INTE simma som innan så låste det sig för mig och jag fick ta en "time-out" och bara köra med en platta och sen använda mig av fenor på fötterna för att kunna hänga med alla duktiga deltagare som var där. Många med flera års erfarenhet av simning och det var bara den andra tjejen och en kille till som var mer eller mindre nybörjare utöver jag.

Så jag bryter ihop och kommer igen. Väntar på filmen från igår och idag så att jag själv kan få se hur det verkligen ser ut för jag har ingen aning.

A-K, jag lovar att träna MYCKET så att jag kan ta på mig denna simmössan utan att det blir "dålig reklam" för dig ;-)

10 kommentarer:

 1. Å vad duktig du är! Funderar också på att ta en simkurs tillsammans med ett par kompisar i vår. Men jag tror det kommer bli tufft. Tränar du till Ö-loppet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josefin! Även om jag kanske inte kände mig så duktig igår...
   Jag rekommenderar att gå en kurs för det är lätt att lära in fel teknik och då blir det ju inget bra alls. Hade jag fått göra om hade jag inte harvat runt själv och trott att jag gjorde rätt utan tagit hjälp direkt istället.
   Och ja, jag tränar för Öloppet :-) Du med?

   Radera
  2. Okej, jag det låter ju smart! men du har ju lång tid på dig att träna. Nej tyvärr inte Ö-loppet nästa år för mig. Fast jag tycker det verkar grymt kul. Ska springa Axa fjällmaraton den 10 Augusti så det blir för tätt inpå. Däremot brukar jag ställa upp en en tävling som heter Hellday där man först simmar i Mölnlycke ån. Vi har varit det enda tjejlaget och tappat mycket på just simningen. Så det finns något att träna för :)

   Radera
  3. AXA - Nice!
   Hellday har jag aldrig hört talas om men det låter kul!
   Och ja, i multisporttävlingar tror jag man vinner mycket på att lyfta sin simning! Kämpa på!

   Radera
 2. Jag är rätt övertygad om att du (om någon) fixar det men simma är definitivt INTE så lätt som det ser ut :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä Ava det är det verkligen inte. Dessutom TI är väl nog ett steg svårare än vanlig crawl men när man lärt sig det så flyter man fram. Det är inte det där aggressiva som vanlig crawl är. Det är inte för intet som TI's symbol är en delfin. Tack för att du tror på mig :-)

   Radera
 3. Tittar in med jämna mellanrum! Skall bli kul att följa vägen till Öloppet 2013... :) Ha en bra dag!

  Mvh!

  Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Johan! Läste att du oxå ska ge dig på denna underbara utmaning :-) Såg även att du har en son som heter Harry, det har jag med! Ha en bra dag å träna på! Snart är det augusti!
   /Eva

   Radera
 4. Heja dig! Sjalv har jag aldrig lart mig crawla, lite synd det, det ar ju sa harligt! Hoppas det gar bra med simningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petra! Ja, när man lärt sig crawla riktigt tror jag att det är det mest effektiva sättet att simma på. Jag kämpar således på :-)

   Radera