tisdag 11 december 2012

Flashbacks från förra året

Det här kortet är taget för precis nästan ett år sen:


Det jag kommer ihåg var att jag på något sätt skulle bevisa att jag varit uppe och sprungit vid den här tiden. 
Ganska precis för ett år sen publicerades även min krönika om just morgonjogg - läs den gärna (igen) HÄR! 
Sen kan man ju faktiskt ifrågasätta om jag verkligen var ute vid just den tiden (kort går ju att manipulera och så även en klocka) men jag hoppas att ni som läser litar på att jag inte ljuger när jag reggar ett pass vid denna tid. 

Igår stod i alla fall klockan på 04:35 och imorse 04:32 när jag stack ut och jag VET att flera av er tycker att jag är en IDIOT som springer så tidigt men för mig är det ett mycket aktivt val pga flera anledningar:  

1. Tidsbrist - finns inga andra luckor pga jobb, julluncher, styrelsemöten, luciafiranden osv
2. Bra för min fot just nu då farten är snigelfart (believe it or not mina morgonjoggar går sällan snabbare än 5:45 fart)
3. De gör wonders för min uthållighet och förra året blev det pb på milen efter en veckas morgonjoggande i Central Park med bästa Lena! 
4. Det är lugnt och stilla och passen blir som en slags meditation

Det mindre roliga med passen är att jag blir så j-vla hungrig resten av dagen att jag nästan kan liknas vid en nyfödd bebis som ska ha mat hela tiden! Jag kan säga att pepparkaksburken i köket på jobbet tar slut ganska fort :-P 

Det blir nog även repris imon oxå. Att föredra är att köra kanske 2-3 stycken i veckan med en dags mellanrum för visst påverkas man av att man inte får så mycket sömn. Jag försöker gå och lägga mig tidigare men ibland hinns det inte med och jag ligger inte där i sängen förrän 23:30 ändå...

Well, nu måste bebisen/idioten tillbaks till smulorna i köket - hörs! 

8 kommentarer:

 1. Morgonjogg var väldigt längesedan jag fick till, men det vore skönt. Men med vårt pussel här hemma skulle jag nästan behöva ge mig ut ännu tidigare än dig och där går gränsen :) Eller nä, den går nog redan vid 05 :) Starkt av dig att orka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är allra skönast när det är över ;-)
   04:30 är min gräns, inte tidigare.
   Man orkar ett tag sen får man ta en paus för att ta upp det igen. Hade aldrig orkat att köra så här varje dag, vecka ut vecka in. Nu blir det några innan jul åsså hoppas jag att det leder till att jag kan ta mig runt på Sylvesterloppet utan att behöva dö på kuppen :-P

   Radera
 2. Bravo Eva! Starkt. Jag kör också såna där galet tidiga pass ibland. Känner igen mig i jobb, styrelsemöten, luciafiranden och gud vet allt. Denna vecka har vi TRE Lucior… såklart kul och mysigt, men rätt stressigt också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Du med? Kunde jag nästan listat ut ;-)
   Ja, denna veckan är hysterisk! Minutiöst planerande för att få in allt! Men men snart är det ju lite julledighet att se framemot :-)

   Radera
 3. Shit vad tidigt. Jag som tycker jag går upp mitt i natten när jag ställer klockan på 5:20 :) Men då kommer det bli mycket lättare för mig att hoppa upp nästa gång, när jag vet att du redan är ute och joggar menar jag. En fråga: Hur menar du att uthålligheten blir bättre av att man är ute så tidigt? Grymt jobbat hur som helst!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra att det finns fler som är ute mer än jag så tidigt Josefin!
   Vad gäller uthålligheten så menar jag att då dessa pass på fastande mage så påverkar de min förbränning. Dvs jag får en bättre förbränning och detta påverkar min uthållighet positivt. Speciellt om jag kör flera morgonpass i veckan under en period. Det blir nästan som en formtoppning. Det är därför jag kör detta nu, dels pga tidsbrist men för att snabbt kunna komma tillbaka efter att ha inte kunnat köra fullt ut sista månaden pga min stukade fot. Detta är vad som funkar för mig. Har testat en del. Inte säkert att det funkar för någon annan.

   Radera
  2. Aha, intressant. Jag har faktiskt för mig att jag läste om det i förra RW numret. Jag stoppar ofta i mig en banan innan jag ger mig ut på morgonen. Men jag tror den gör varken till eller från så jag kanske ska skippa den i fortsättningen, uthållighet är ju bra grejer. Håller tummarna för att din stukade fot kryar på sig snabbt!!

   Radera
  3. Har kört detta ett tag nu och det funkar för mig. Testa! Lycka till å tack för krya-på-dig-foten-hälsning :-)

   Radera