tisdag 4 december 2012

Glömde nämna en sak...

Jo, jag springer igen.

I lördags mellan simpassen blev det 28 minuter lugn löpning ute och igår 40 minuter ute i vinterlandskapet som nu även nått Göteborg.

Så det går således framåt! Det känns i fotleden men smärtan är så liten (eller hanterbar kanske man ska kalla det) att det gick att springa kontinuerligt utan att stanna för att gå.

Att börja springa på vinterunderlag med en instabil fot kanske inte är det bästa men igår så var jag så sugen på att springa att jag sket i det. Jag sprang långsamt, långsamt och det var bara när jag hamnade bakom plogen på cykelbanan som jag gjorde en liten tempoökning, hehehe.

Idag var jag hos min naprapat som hjälpt mig mycket och jag kunde idag stolt visa upp att jag kan stå på ett ben och även göra en tåhävning/gå upp på framfoten på höger sida utan att foten "vobblade" eller gjorde ont. Sen blev det behandling på mina stela vader som faktiskt inte alls är så stela längre! Kan ju vara mitt ständiga "kavlande" men så klart även "avsaknaden" av löpning i träningsdagboken...

Well, i eftermiddag/kväll så får det bli ett litet pass till. Det har kommit mer snö men det är inte is än varför det är gränsfall om det behövs Icebugs. De funkar bäst på hårt underlag, typ frusen snö/is och inte mjukt snöunderlag för där funkar vanliga skor lika bra tycker jag. Ser att det är många som tar fram sina broddskor bara det kommer snö och jag är alltså av en annan åsikt men kanske att jag tar på mig dem i alla fall för att "skydda foten", vi får se.

Ser på Twitter, trådar på jogg.se och andra forum att det verkligen går trend i vissa modeller på skor. Vissa hissas och vips så har alla den skon och alla bara ÄLSKAR den! Skor är ganska personligt och jag har lärt mig vilka skor som passar just MINA fötter och jag har även lärt mig vilka personer som gillar samma skor som jag och således kan få ett bra utbyte av vad gäller skomodeller. Jag skulle aldrig köpa en sko bara för att alla har den.

Vidare vad gäller utrustning så var det dessa tre grejer som jag tyckte var viktigast när jag sprang igår:


1. Min GPS- klocka som jag främst köpte för att kunna använda både vid löpning och simning och jag ville ha en klocka där det var LÄTT att läsa av. Min Garmin 305:a har varit perfekt i det avseendet och det var därför jag valde 910:an som nästa modell. (Igår kollade jag dock bara tiden.) 

2. Min rosa Asics-mössa som har ett hål för hästvans - mycket smart funktion på en mössa för tjejer! Och bra färg som syns i mörkret! 

3. En enklare variant av pannlampa som jag fick av min syster som bor i USA förra julen. Den är inget high-tech men man kan välja hur många av lamporna som man vill ska lysa, hur starkt och man kan även vinkla den. 

Nä, löpning är verkligen ingen materialsport, eller hur? Läs gärna min gamla krönika på jogg.se om detta - den hittar ni HÄR! 

4 kommentarer:

 1. Jag har hittat dig här också!
  Det gäller att ha koll på dig... hi hi
  Jag har en fråga. Vad var exakt vad du hade för problem i foten?
  Jag är orolig för att jag har ont (fortfarande) i fotleden på insidan. Det är svullen och gör ont när jag går :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här finns jag oxå :-)
   Jag skadade en sena till stortån i mars i år. Sen övergick detta till plantarfasciit/hälsporre då denna senan fäster in där.
   Sen stukade jag samma fot för några veckor sen men den är bättre nu efter rehab och jag är återigen på G.
   Är det i fotleden eller under foten som du har ont?
   Kram!

   Radera
 2. Fotleden, på insidan! Det är svullen och har även blåmärke. Jag är orolig om jag skadade mig :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, kommer du ihåg att du kanske trampade snett någon gång? Det är ju lätt att göra det när man är trött...
   Låter som en stukning/överansträngning. Försök linda för att det inte ska bli mer svullet. Testa med is om detta lindrar. Sitt och trampa symaskin för att få bort resten av svullnaden och stimulera läkning.
   Kan du stå på ett ben på det benet? Kan du göra en tåhävning på den sidan?

   Radera