fredag 30 november 2012

Svårt att stå emot

I veckan gjorde jag min pepparkaksdeg och ja, det var svårt att stå emot att smaka alltför mycket på degen men lite smakprov blev det allt, hahaha. Nu har degen stått till sig i kylen och är färdig att bakas ut på det traditionella pepparkaksbaket som vi brukar ha på första advent. Eller pepparkaksdegsätande man kanske ska kalla det? ;-)

Här bild på smeten när den var klar för kylen/min mage:


Något annat som jag hade svårt att stå emot just idag var att springa mer än planerat. Men jag höll mig till planen på löpbandet även om sista 7 minutrarna kanske inte skulle gått i 13,5 km/h (4:26 min/km) men det var en kompromiss jag gjorde med mig själv. Det kändes inte mer när jag körde i denna farten vs de andra två 7-minutrarna som gick i 12.0 km/h (5:00 min/km) fart så jag känner att jag ändå lyckades bra med kompromissen. 

För övrigt så är det intressant hur snabbt man anpassar sig. Efter stukningen så har jag haft ont speciellt när jag gått nedför i trappor och nu när jag är mer eller mindre smärtfri så märker jag att jag ändå går nedför trappan och försöker att inte belasta höger fot. Jag får påminna mig själv om att gå "som vanligt" och våga. Kroppen är enorm på det sättet att den anpassar sig så och faktiskt ganska fort. 

Känner en viss nervositet krypa på mig nu inför helgens simkurs. Speciellt efter att gårdagens simpass inte alls kändes bra. Nästan lite den dåliga känslan man har på ett löppass innan ett lopp och som gör att man inte tror att loppet ska gå bra. Vis av erfarenhet har jag lärt mig att när det är så det är då som det kommer att gå bra. Så jag hoppas på det för jag har inte lust att vara den som de andra får vänta på och som får statuera skräckexempel på dålig teknik. Ni hör hur dåligt självförtroende jag har vad gäller simningen trots att jag under Öloppet faktiskt delvis bogserade en annan person. Well, kul ska det bli i alla fall! Återkommer med full rapport så klart! 

Nu fredagsmys strax! Ha en fin fredagkväll! 

4 kommentarer:

 1. Halka inte i badhuset bara och ät nu inte för mycket av degen, den har inga flythjälpande egenskaper alls, det ska möjligen då vara gasen som gör att du får ont i magen om du äter för mycket!! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä jag får väl ha på mig sockiplast ;-)
   Trevlig helg du med!

   Radera
 2. Herrejesus vilken god deg! Jag älskar pepparkaksdeg. All deg är i för sig godare än den färdiga kakan.
  Bra att foten börjar skärpa till sig. Och lycka till på simningen! Själv är jag värdelös på att simma, kan inte ens crawla…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! All deg/smet är oftast godare än den färdiga produkten :-) Inte konstigt att sonen är precis likadan, haha. Maken brukar fråga: "Blir det några färdiga pepparkakor ELLER???" Han gillar INTE deg/smet (vad synd, hehe, mer till oss!).
   Ja, foten är på G och idag var det svårt att hålla tillbaka. Tålamod är inte min starka sida men nu gäller det att inte förivra sig.
   Ja, för ett år sen var jag värdelös på crawl men det går framåt. Eller ja, det kanske jag bara tror. Efter helgen vet jag. Inget Ölopp utan att kunna crawla riktigt å min partner Maria är en fena (OBS Göteborgsskämt) på att simma så jag måste step-it-up!

   Radera