måndag 5 november 2012

Ett bra avslut

Började dagen med en morgonjogg ner till Central Park ifrån Harlem där vi bor. En liten vända runt the Reservoir. Så gott det gick eftersom den "riktiga" slingan uppe vid dammen var avstängd. Sen tillbaka till Harlem igen. Ingen klocka, ingen press bara en symbolisk löptur dagen till ära.

Senare uppe i Empire State Building tog jag ett kort på Verazzano bridge långt borta i horisonten.

Efter en hektisk dag äter vi middag på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem. En salig blandning av människor, god mat och lokala jazzmusiker som spelar i baren. Underbart helt enkelt. Men när de börjar spela "New York New York" då kan jag inte hålla tillbaka tårarna längre.

Innerst inne är jag ändå glad. Min resa är inte slut än även om det känns lite tomt just nu. Resan går vidare mot ett bättre år, mot 2013. Nu kan jag lämna 2012 bakom mig. Tack New York. Vi ses igen.

/Eva

Nedan kort från Empire State och på mig på Red Rooster :-)

6 kommentarer:

 1. Starkt att kunna vända allt till den ljusa sidan. Ser fram emot att följa ditt 2013!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Andrea.
   Efter ett år av utmaningar på många plan i mitt liv så har jag i alla fall lärt mig att man inte ska älta för mycket, fokusera på det positiva om det så bara är något litet och att man måste se framåt. Med detta sagt menar jag inte att jag inte bryr eller reflekterar.
   Och visst är en del av mig ledsen fortfarande och hålet i plånboken måste fyllas för att en ny resa ska kunna bokas. MEN tänk vad redo jag kommer att vara nästa år med Stockholm maraton som erfarenhet i bagaget. Kram.

   Radera
 2. Åh, jag fattar exakt. Jag var ju själv inställd på NYC och när jag insåg att foten inte skulle palla det, ja då blev det lite tomt där ett tag. Men att bli varse det bara två dagar innan… tycker synd om dig, jag skulle också grinat. Men! Helt ärligt så tror jag det är grymt att ha Stockholm i ryggen när du kutar NY. Göra ett bra lopp på hemmaplan, det ger en pepp framåt. Vi ses på Sthlm Marathon med andra ord. Försök njuta av NYC så gott det går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Tove!
   Vi ses på Stockholm maraton, you bet!
   Nu ska vi krama ut det sista av vår vistelse! :-P

   Radera
 3. ja, åt vädrets makter finns inte mycket att göra.. tråkigt men låter som om ni fått fina dagar ändå. bara blicka framåt! ett litet Sylvesterlopp, kanske? och maran nästa år, förstås. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp Sylvesterloppet that's for sure (å maran i S)!

   Radera