tisdag 20 november 2012

"Jag är vacker ikväll"

Den 31 oktober kom Bo Kaspers Orkester (BKO) ut med sin senaste platta som heter "Du borde tycka om mig". Jag har alltid gillat dem. Eller ja, från det att de blev presenterade mig utav en väldigt god vän (du vet vem du är). Vissa texter talar direkt till mitt hjärta och det gör nästan ont att lyssna. Kanske att jag pga senaste årets händelser är mer mottaglig och lyssnar in ännu mer än vanligt. Senaste plattan innehåller, enligt mig, texter som väl skulle kunna överföras direkt på sinnesstämningar jag haft under året. Bara det att en av låtarna heter "Vilket jävla år" säger väl allt ;-)

Fast mest talade nog "Jag är vacker ikväll" till mig. Låten som avslutas med orden som är plattans namn, "Du borde tycka om mig".

Så igår när jag ville vara ifred på gymmet satte jag lurarna i öronen och lyssnade. Faktiskt även när jag körde denna maskinen:


Den som gett mig träningsvärken från hell :-P 
För den som inte vet vad det är för maskin så kan jag berätta att man kan göra dips, chin-ups och pull-ups i den. Klarar man inte att göra det själv så kan man ställa in att den "hjälper" en. Thank God för det! 

Då det finns väldigt lite BKO på YouTube kan jag tyvärr inte lägga in ett klipp på låten här och att länka från Spotify blev visst för tekniskt. Så vill ni lyssna så leta gärna upp låten ändå och lyssna på "visslet" som låter lite som Kent i "Dom andra" men lyssna kanske främst på texten...

"En stjärna av guld det borde jag ha för det jag klarat av
Att jag gjort det så bra
Den resa jag gjorde borde ingen få göra
En stjärna av guld det borde jag ha
Jag är vacker ikväll
Kan ingen se att jag är vacker ikväll
Vacker ikväll
Kan ingen se att jag är vacker ikväll
Jag kan vara stolt
Det borde jag va´
Var nere på noll men jag kom tillbaks
Att vända sig om fastän det gör så ont
Jag tar det från början
Jag kan vara stolt
Så jag är vacker ikväll
Kan ingen se
Att jag är vacker ikväll
Tar på mig nåt jag tycker om
Så andra mänskor ser sig om
Å önskar att det vore dom 
Jag är vacker ikväll
Kan ingen se
Att jag är vacker ikväll
Vacker i kväll
Du borde tycka om mig"

8 kommentarer:

 1. Jag lyssnade på låten... och här är länken till låten på Spotify, ha det bra Eva!

  Jag är vacker ikväll av Bo Kaspers Orkester

  kram! /c-m.

  SvaraRadera
 2. Jag har missat deras senaste album men låten verkar riktigt bra. Jag är ju också ett fan av BKO! Texterna brukar vara riktigt bra medans vissa av låtarna på deras album, de lite mer "jazziga" inte brukar tilltala mig så mycket längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller alla deras album och inte heller alla deras låtar. Deras senaste album tycker jag om - det är fina melodier OCH bra texter - inte en enda dålig låt faktiskt. Sen så är jag en sucker för deras "gamla" låtar och "Vi kommer alltid att leva" kommer för alltid vara en gammal favorit. Låten som jag sjöng accapella på en av mina bästa vänners 40-års fest med maken som komp på trumpet :-)

   Radera
 3. En svår låt att sjunga A Capella, maken på trumpet, det verkar häftigt! Sonen på 11 år spelar trumpet på Kulturskolan och det är makalöst vad bra han blivit på bara ett par år och det är häftigt hur bra det låter när 50 ungar lirar ihop i orkestern trots att de bara är 10-11 år gamla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trumpet är jättesvårt! Kul att din son spelar! Själv spelade jag tvärflöjt i skolorkestern men jag tappade intresset fort och kommer mest ihåg traglandet med Marsch Militaire, haha.
   Komp kanske man inte kan kalla det maken gjorde, mer solo på de bitar som är i början och mitten av låten. Har alltid velat lära mig sjunga. Har en bra pipa MEN är inte alltid så tonsäker varför det ibland inte låter så bra. Men när jag träffar rätt så finns det ett djup som jag fått bekräftat både av musiklärare och logopeder. Men att jag skulle bli sångerska som min mamma var i unga dar, nä det var nog inte meant to be.

   Radera