söndag 18 november 2012

"Vad gör du här?"

Alltså när man får den frågan av någon när man befinner sig inne på gymmet och tränar så tycker i alla fall jag att svaret är ganska uppenbart. Så när jag fick frågan idag, efter andra dagen i rad på gymmet, av en person som jag dessutom känner så tittade jag bara och svarade: "Vad menar du? Är det inte uppenbart att jag är här och tränar?" Kanske lite "kaxigt" svar men jag gillar INTE att bli störd på gymmet och jag är inte där för att stå och småprata, inte ens om min bästa vän skulle komma in.

För några år sen då jag tränade ofta på SATS nära mitt jobb så kom det fram en kille till mig efter ett tag och sa: "Ursäkta att jag stör men jag ville bara säga att jag tror aldrig jag sett någon som är så effektiv här inne på gymmet! Man vet att du är här och värmer upp för så mycket dunkar aldrig löpbandet annars och sen inne på gymmet så drar du fram som en bulldozer! Imponerande! Det var bara det jag ville säga." Jag blev helt perplex men insåg att han hade rätt. Han hade även fattat att jag inte ville bli störd och sen när jag såg honom på gymmet efter det så nickade vi alltid till varandra, inget mer. Han var ganska effektiv själv inne på gymmet. Jag fick sen berättat av en pt jag använde mig av att killen är en av Göteborgs bästa advokater. Det kan jag förstå för han var väldigt fokuserad inne på gymmet, dvs min manlige motsvarighet, haha. Av detta kan man utläsa att jag trots att jag är inne i min egna lilla bubbla visst kollar vad andra gör. Den som säger att den inte gör det ljuger. Läs gärna jogg-Kristers mycket bra inlägg om detta (finns HÄR).

Jag menar se bara på den suddiga bild jag tog igår.


Jo, man ser mig som valde att ta bilden framför mina favoritredskap kettlebellsen. Man ser en kille som gör någon form av spänsthopp och så ser man en annan kille som dricker vatten. Inte så många tjejer, nej. De flesta tjejerna "hänger" vid konditionsmaskinerna eller i stretchrummet och kör lite övningar på pilatesbollar. Enda tjejen som jag såg i det riktiga gymmet, dvs där det finns fria vikter och inte bara en massa maskiner, var en tjej som tränade med en pt. Åsså jag då, hahaha.  

Gymmet i Majorna (F&S) har flera TRX, käppar, kettlebells och många andra bra saker som man kan använda sig av men främst en annan sak som jag älskar; en ribbstol! Förutom att man kan göra bra övningar i den så är den enormt bra att sträcka ut ryggen i. Jag ger F&S Majornas gym full pott och måste erkänna att det känns som om styrketräningen blir mer effektiv på gymmet vs hemma. Beror det på att man "skärper sig" för att man vet att andra tittar (det gör alla, nu säger jag det inte igen, ok?) eller vad? Jag menar jag är verkligen inte den som "fuskar" när jag kör hemma men ändå...

Annars kan man bli väckt av sonen som vill att man ska se PSY framföra Gangham Style på MTV European Music Awards (repris) - bäst var David Hasselhoff som satt på toa i början av framträdandet - orkar inte kolla om det finns på YouTube nu så ni får hålla tillgodo med ännu en sudddig bild, wop wop! 

2 kommentarer:

  1. Kan tanka mig att du ar effektiv pa gymmet!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Effective is my middlename (among several others)!

      Radera