torsdag 20 september 2012

Styckmördaren i bergen eller Welcome to The Twilight Zone

Igår på min gemensamma morgonjogg med bästa Lena uppe i Änggårdsbergen så fick vi syn på något ytterst märkligt. Vi sprang på en av de lite bredare stigarna i mitten av Änggårdsbergen och på en liten stig brevid så gick det en man i trenchcoat och drar en JÄTTESTOR blå resväska på hjul. Lena hejade glatt men fick inget svar. Jag kollade på väskan som verkade ha fastnat i leran pga de små hjulen. Vi fortsatte och springa och när vi kommit en bit därifrån så sa jag till Lena: "Vad tror du han hade i väskan? En styckad kropp som han skulle dumpa här ute i skogen eller?" Lena svarade genast: "Precis samma tanke som jag hade!"

Vi fortsatte vår runda men jag kunde inte släppa det här med mannen med rullväskan. Vad gjorde han egentligen där klockan 07:30 en onsdagsmorgon? Det är lixom inte så att man tar en genväg genom den oländigaste terrängen i Änggårdsbergen på väg till flygplatsen. Närmsta hus finns i Änggården eller Eklanda typ ca 3 km från där vi såg honom.

Efter att jag lagt upp en statusrad på Facebook om detta så började det spåna iväg åt alla håll och imorse sprang vi samma runda för att kanske få klarhet i detta men vi såg INGENTING. Ok, vi hade inte tid att gå skallgångskedja hade vi gjort det hade vi kanske funnit något...

Var det pengar i väskan? Ett styckat lik? Bara smutskläder? En yxa? Ja, man kan ju undra...

Idag har fortsatt i en väldigt konstig "anda". Ta tex det faktum att sonen saknar anlag till vänster hörntand, detta är typ en på miljonen som saknar detta och sonens tandläkare har aldrig sett detta tidigare i sin långa tandläkarkarriär.

Efter tandläkarbesöket så sätter sig sonen och jag på spårvagnen och strax efter att vi gått på så går det på en kvinna som målat sina ögonbryn GRÖNA och ögonlock BLÅA! Då får jag ett skrattanfall och flera andra på spårvagnen dras med i detta anfall.

När värsta attacken lagt sig så tar jag upp en Metro som ligger på sätet brevid. Tittar på datumet och ser att det står:


Va? 20 DECEMBER 2012??? Que??? Men hallå vart tog tiden vägen? Vem har dragit fram tiden? Strax efter detta så stannar spårvagnen och föraren springer igenom hela vagnen och börjar BACKA vagnen. Aha, tänker jag; han ska backa tillbaka till den 20 SEPTEMBER så att vi hamnar rätt! Sen inser jag att han hamnat fel i växeln och därför var tvungen att backa :-) 

Men jag måste onekligen hålla med Lena som efter att ha blivit uppdaterad om mitt kaotiska liv de senaste månaderna och sen igår var med och såg "Styckmördaren i bergen": "Men Eva, Welcome to The Twilight Zone!" Hahaha. Ja, det kanske är där jag befinner mig? 

Blir glad när jag får en smörkniv av sonen som han gjort till mig på elevens val. Den luktar så gott av en. Sen tänker jag att styckmördaren nog INTE använt en sådan här kniv på liket i väskan, eller vad tror ni? 

2 kommentarer:

 1. Underbar läsning! nästan som en David Lynch film:-) kram Tine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, just det Tine!
   Ses imon - får se vad som dyker upp då :-P

   Radera