söndag 23 september 2012

Stepping it up!!!Igår var en händelserik dag! Började dagen med ett 15 km terrängpass i Änggårdsbergen med Tine och hon var allt lite besviken tror jag när vi inte såg varken någon styckmördare eller någon annan skum figur ;-) 

Sen var det fotbollsmatch för sonen och därefter fick jag tre timmar för mig själv (=lyx) när jag hann läsa ut bokklubbsboken: 


Ingen höjdarbok enligt mig. Jag gillar inte heller böcker där man tidigt fattar hur det kommer att sluta och sen är det typ 600 sidors transportsträcka dit. Well, jag är ingen kulturvetare eller kritiker och visst att vissa av beskrivningarna i boken var intressanta men nä, not my cup of tea. 

Sen bar det av på tjejmiddag i denna outfitten: 


Klänning H&M 199 kr (!), pris på skor kommer jag inte ihåg och sen rumpan då; den har kostat flera pass i terräng och några månaders träning med kb, hehehe. 

Kvällen avslutades inte alltför sent då jag skulle hålla pass i Skatås klockan 11:00 idag men god mat, dryck (lite) och underbart sällskap hann jag med innan jag satte mig på spårvagnen hem. 

Idag då? Jo, först 10 km transportjogg till Skatås sen ca 10 minuters vila innan jag ledde ett 18,2 km terrängpass i Skatåsterrängen. Således blev det 28,2 km totalt idag. 

För jag menar nu är det fanimig dags att STEP IT UP! Det är inte långt kvar till den 4 november så nu ska det tränas! En del kan ju tycka att ett 28,2 km´s pass söndagen innan Lidingö 30 km kanske inte är så smart men det är inte Lidingö som är mitt mål i år. Lidingö kommer för mig bara vara ett bra långpass. Ok, kanske lite långt och krångligt att åka till Stockholm för ett långpass men det är så jag ser det. Nästa år är det nog annorlunda; då vill jag nog försöka komma in under silvertiden för herrar (dvs sub 2.15). 

Annars tror jag att jag glömt att nämna att jag även har ett annat långpass på gång snart, även det en bit bort från Göteborg; nämligen London och Windsor Half Marathon. Fick detta mailet i veckan och söndagen den 7 oktober så blir det av: Nu j-vlar alltså! Fortsätter denna min satsning mot maran i staden som aldrig sover med att imon, trots 28,2 km i benen, riva av först ett lunchpass med en snabbis och sen köra mitt intervallpass på kvällen - vad tror ni om det? 

11 kommentarer:

 1. Halvmara i London säger du. Låter riktigt intressant och en bra formindikator.
  Man blir ju sugen själv att springa halvmara vilket är min absoluta favoritdistans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det är så jag ser det oxå. Vet dock inte hur mycket jag vill ta ut mig men har lite tid på mig att bestämma mig :-) Och ja, halvmara är oxå min favoritdistans!

   Radera
 2. Svar
  1. Hehehehe. Kanske får bli ett besök på Central Perk i november? Tror faktiskt att det finns i verkligheten!

   Radera
 3. schyssta klackar! och vilken spännande höst som väntar! är det startgr 1 till helgen? jag ska heja fram kompisar och dig med, om jag bara ser dig. :-) men en fråga: är du nöjd med dina röda terrängdojjor? mina speedcross har gjort sitt och Inov8 är ju lite snygga.. men ryktet säger att de håller dåligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofia och ja, jag startar i 1C och kommer stå långt fram och ha kjol :-) Skrik till så att jag ser dig!

   Vad gäller mina Inov-8 190 X-talon så är jag jättenöjd med själva modellen. Dock får jag lite ont i fötterna efter långa pass men så är de ju riktigt tunna. Det som är riktigt dåligt är materialet i tyget. Inte alls speciellt tåligt och jag har redan fått två hål i tyget. Detta är inte acceptabelt på en terrängsko, tyget ska tåla mycket mer! Jag tror det var därför bla Naturkompaniet reade ut denna modell. Således bra sko men hade varit ännu bättre om tyget varit som på mina andra terrängfavoriter Icebugs Anima.

   Radera
  2. Jag står tydligen också i 1c. Är det ok om jag tar rygg på dig första 29,5? Givet att jag besegrar mitt halsonda vill säga. Annars kanske vi kan styra upp nåt en vardag. När blir det så kallt att du kör tights istället för kjol? (A) ;)

   Radera
  3. Aha! Självklart att du får ta rygg på mig :-)
   När det blir kallt så tar jag på mig tights och så drar jag på kjolen utanpå så det går att springa med kjol på vintern oxå :-)
   Och ja, lunchpass snart då?

   Radera
 4. ja det är ungefär vad jag hört av andra.. dåligt! men icebugsen då, är de också lätta? och något mer hållbara? får testa den sorten med.

  jajjemen, ska gapa ordentligt, gissar att jag kommer stå före vätskan vid 20km och sen på upploppet nånstans. ska faktiskt bli kul att se loppet från "andra sidan" i år! never thought I´d say that.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Icebugs Anima (utan spikdobbar) är en mer stabil terrängsko än 190:an men den är bra även när man kör blandat, typ grus och kanske lite asfalt. Sitter skönt över hålfoten och jag har sprungit mycket i den. Har även vintervarianten med ståldubbar men då det inte var så mycket snö förra året har jag inte testat den så mycket.

   Ja, det är verkligen intressant att stå brevid! Men det ger mycket energi det med och man vet precis hur och var man ska peppa. 20 km innan man går ut på sista 10 km är ett ypperligt ställe - ses!

   Radera