tisdag 25 september 2012

Bring on the fatigue!!!

Alltså en del tycker nog att jag är galen men jag har faktiskt en plan även om jag kanske inte avslöjar den än. Jag kan ju lugnt säga att jag känner mig lite sliten idag. Men har man haft ett schema de senaste dagarna som sett ut så här, kanske det inte är så konstigt: 

Lördag - 15 km terränglöpning 
Söndag - 10 km transportjogg (asfalt) + 18,2 km terränglöpning 
Måndag - 11,7 km lunchpass med en snabbis (du är bäst Erika) + 8,8 km intervallpass med F&S 
Tisdag - 40 minuter styrka (KB & TRX)

Jag fattar inte att det var så här jag höll på i höstas/vintras - hur f-n i helvete orkade jag? 
Men som sagt jag har en plan och det handlar om att stegra och bryta ner. Det får gå som det går på LL, det skiter jag i! Ser det mest som en j-vla bra långpass, hehehe. Fikan efteråt med en väninna inne i Stockholm kommer bara den vara värd att åka t.o.r. tåg samma dag :-) 

Det enda som "bekymrar" mig just nu är skoval. Jag vet inte vad jag ska springa i på lördag...klarar mina fötter 30 km i mina Merrell Pace Glove? 

Den största frågan är dock: Vilka ska bli mina maraskor? 

I söndags testade jag ett par gamla trotjänare: 


Just det, mina blåa Asics DS Racer (den gamla modellen). Färgen skulle ju dessutom passa perfekt till mina "Sverige-outfit". Det var bara det att jag fick blodblåsor och j-vligt ont i fötterna. Skorna är för hårda helt enkelt. Mina fötter vill bara ha mjuka och följsamma skor. Dilemmat blir att mjuka/tunna skor nog inte är det bästa för 42,2 km på betong i New York...

Jösses vilka i-landsproblem jag har! Kanske får beställa ett par Nike Free i gult och blått helt enkelt? Eller nej, det blir för "sladdrigt"...

Snälla, har ni några bra förslag? Å inte några "pjäxförslag", ok? 


16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Mina gamla är utslitna :-( Är de nya lika bra?

   Radera
  2. Jag är inte helt överens m dem ännu. Tycker de är lite hårdare, men inte pjäxor ändå.

   Radera
  3. Ok, tack för info! Har liquisolat mina gamla röda Hyperspeed nu och ska testa dem imon...

   Radera
 2. Mina asfaltsfavoriter just nu är Saucony Hattori (inte alls meningen att jag skulle springa i dem egentligen). Tveksam till hur långt man kan springa i dem dock?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tittat på dem Ava, men tveksamt om mina fötter klarar 42,2 km i dem...

   Radera
 3. Green silence eller annan go Brooksdoja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har Green Silence men har blandade känslor till den skon. Har även Pure Connect men då jag är mellan två storlekar å valde den mindre funkar den inte heller. Hade inte funkat med större heller för då hade skon suttit fel...

   Radera
 4. Hmm Adios är ju inte mjukare än DS Racer?! Har du tidigare fått blodblåsor och ont i fötterna av DS Racern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den gamla Adios är tunnare och mjukare än den gamla DS Racer jag har. Den nya DS Racer är lite mjukare och har samma sula som Hyperspeed men den skon gillar jag inte. Dels pga av sulan men även att den inte känns bra på min fot. Körde DS Racer förra året på LL utan problem men efter min fotskada klarar jag den inte. Lutar således mot Adiosen på maran...men ska testa lite till med några andra. På lördag blir det nog Merrell.

   Radera
  2. Asics motsvarighet till Adios är ju Tarther, som är min absoluta favoritsko, något mjukare än Adios, samma vikt. Jag har den första versionen som är grön i herrmodell, den är numera ersatt av en blå som tydligen ska vara lite mindre race-aktig. Nu kanske du inte behöver fler skor ;) men det är en ypperlig marasko tycker jag och de fungerade helt perfekt i Stockholm för mig!

   Hyperspeed som Andreá tipsar om skulle jag nog uppleva som väl tunn!

   Radera
  3. Ska gå in på Löplabbet och testa Tarther.
   Supertack för all info! :-)

   Radera
  4. Har du provat Tarthern? Jag beställde från nätet men de var för små. Mer än en storlek mindre. Vet inte vad jag ska byta till.

   Radera
 5. Svar
  1. Nja, gillar inte den helt. Den sitter inte bra på min fot men ska testa den imon på ett pass.
   Ska man köra den på LL måste man fylla hålen och regnar det på en mara måste man gjort det med annars blir man blöt fort! Får ta fram min Liquisole ikväll...

   Radera