söndag 30 september 2012

LL 2012


Ja det blev en silvermedalj i år oxå! 2.28:02 kom jag in på och hamnade på plats 88 bland damerna och på plats 9 i min ålderklass - Topp 100 och topp 10 :-) 

Jag trodde verkligen inte det innan då jag i år varit skadad och sprungit mycket mindre än förra året. Men alla pass i Änggårdsbergen har tydligen haft effekt eller ja, en del i alla fall. 

Första 20 km gick jättebra (förutom första km som gick i snigelfart pga trängseln) och jag kände mig stark. Låg här på ett snitt på ca 4:35 såg jag sen när jag tittade på klockan. Sen kom sista 10 km och till skillnad från förra året så var jag riktigt sliten när jag äntrade dessa sista 10 km. Inte så konstigt, jag hade ju sprungit fortare de första 20 vs förra året. 

Det blev en del gång och jobbigt för psyket när många sprang om. Jag började få krampkänning i RUMPAN och ville bara att det skulle vara över för benen blev bara tyngre och tyngre...

Började undra vilken tid jag låg på men hade sen innan bestämt mig för att inte titta på klockan öht förrän efteråt. 

Åsså kom då sista nedförslöpan och i svängen på upploppet där stod Sofia och hejade och precis strax efter så kom jag ikapp bästa Magnus som jag träffat innan loppet och som sagt att jag med all säkerhet skulle komma ikapp. Det blev en liten spurtstrid oss emellan men jag hade INGENTING kvar i benen och fick se mig besegrad med några ynka sekunder (den bjuder jag på Magnus, hehehe). 

Fick min medalj direkt när jag gick i mål. Förra året fick jag byta efteråt i resultattältet. 

Sen sladdade jag runt i geggan för att hämta mina kläder och väska. Dusch inne på Lidingövallen där jag även slängde mina nu helt uttjänta Adidas Adios: 


Ser ni hålen framme på främre delen av skon? Där ser man var jag landar om man säger så - man ser ju materialet som finns under sulan...bakre delen av skon ser helt ny ut...

Därefter lång transport in till stan, middag och lite vin hos goda vänner innan jag återigen tog löpartåget hem till Göteborg. Kom hem ca 00:30 och är nu strax på väg till Skatås för ett företagspass. 

Nöjd med gårdagen även om jag klappade igen på sista milen. Nu mot nästa mål: Windsor Half Marathon nästa söndag och sen årets crescendo och kulminering: ING New York City Marathon den 4/11...


6 kommentarer:

 1. Fantastisk prestation Eva!! Du är en stor inspirationskälla!! Ta inte ut dig i FÖR många lopp bara. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petra! Nejdå, nästa helg blir ingen maxprestation utan nu är det bara New York kvar och får det allt bli lite vila :-)

   Radera
 2. Bra sprunget!! Märkligt dock att så många som 4000 löpare verkar sakna sluttid (läser i forumet på jogg.se). Hur kan det bli så i ett så stort lopp? Får kanske trots allt bli premiär för mig nästa år, det är ju ett klassiskt lopp, förhoppningsvis kan jag använda min maratid till att seeda mig för att slippa trängsel också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Staffan!
   Va? Så många??? Måste ju typ varit fel på deras chip som beror på leverantören?
   Aha, även du ska sladda runt på LL - nice!

   Radera
 3. Det är helt underbart att se vilket flow du är inne i Eva! Du har jobbat hårt för det.
  Sånt megagrattis du fantastiska :-D
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bästa J!
   Ja, idag den 30/9 är det en månad kvar tills vi åker till New York den 30/10. Känns helt overkligt och jag hoppas kunna hålla kvar den viljan jag känt på Risveden och LL.

   Radera