onsdag 30 maj 2012

"Du visar ju halva röven Mamma!"
Ja, fast inte på ovan kort från Maldiverna i vintras ;-)
Halkade in på ett blogginlägg där det diskuterades bla om varför det i "bloggtoppen" på www.jogg.se främst fanns bilder på "lättklädda tjejer". Mitt svar till diskussionen var att detta "säljer".
Således är detta inlägget delvis ett test. För jag är faktiskt inte så exhibitionistisk att jag gärna lägger ut lättklädda bilder på mig själv. Varken här, på Facebook eller någon annanstans. Å speciellt inte efter att jag fått en bikini av maken och när jag provade den hörde sonens skrikande kommentar: "Mamma, du kan inte ha den på dig för du visar halva röven!" Hahaha.
Så var går gränsen för vad som är ok? Självklart handlar det främst om ens egen integritet och vad man själv vill visa. Kanske att man gärna vill visa att man tränat hårt och fått ett bra resultat, kanske gillar man uppmärksamheten, kanske vill man visa att det är ok att visa upp sin kropp oavsett hur den ser ut, ja det finns säkert många fler anledningar.
Och den som är uppmärksam och tittar noga på ovan kort ser att min solbränna är riktigt röd. Så går det när man tar en promenad längs vattnet i ca 40 minuter och befinner sig vid ekvatorn där solen typ står i zenith och "bara" har på sig 25 i solskyddsfaktor. Så det som bilden egentligen bara visar är min dumhet, eller hur? ;-)

6 kommentarer:

 1. Tja..vill man vara lite filosofisk kan man ju spekulera i att om kläder vore naturligt för människan skulle hon väl födas med dom på. Nu resonerar ju inte alla på det sättet som bekant, så då får man väl anpassa sig efter samhällets normer och vad man själv kan leva med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om alla skulle gå omkring nakna! Kanske hade det varit så att vi hade haft mindre komplex över hur våra kroppar såg ut då man inte skulle kunna dölja något och bara vara tvungen att face the facts?

   Radera
  2. Fast folk har ju komplex med kläder på. Kläder eller hud whats the differens? Det är tanken som ger oss komplex.

   Radera
  3. Ja, visst är det så Caisa att har man komplex så har man det oavsett kläder eller ej. Varför började vi med kläder från början? Inte var det för att dölja utan det var väl för att inte frysa? Jag tror att komplexen kommer utav att vi jämför och att det verkar finnas en norm för hur kroppar "ska se ut". Som dock ändras över tid.

   Meningen med mitt inlägg in the first place handlade främst om att "lättklädda" bilder leder till mer klick på ens blogg och "säljer" mer än påklädda bilder. Vi försöker intala oss att verkligheten inte är så "ytlig" men jag tror att det är så. Vi får se hur många klick jag får. Inlägget var ju mest ett test/skämt...

   Radera
  4. Jo jag förstår. Förlåt mitt mitt korta svar. Med ditt inlägg kan jag hallå med självklart kommer du att få fler klick! Självklart dras blickarna till nakenhet. Varför inte? Du kommer iallafall INTE få extra klick för att du ser ut som en stereotypisk morsa direkt!

   Radera
  5. :-) Testet fortsätter. Sen blir det inga fler bikinibilder här på bloggen utan jag kommer återgå till mina orgier av uppvisande av mina alldeles för många löparskor ;-)

   Radera