torsdag 12 april 2012

Dagens sanning

Ja, så hade då dagen kommit då jag skulle testa foten och min kondis. Att jag valde det pass som jag hatar mest kände jag var det som skulle säga mycket om min status, dvs 6X1000 meter.

Jag snörade på mig dessa TUNNA skor:

Merrell Barefoot Run Pace Glove heter de. Jag köpte dem för några dagar sen då min fot efter skadan inte gillar alls att gå i hårda skor och jag mer eller mindre BOTT i mina Nike Free. Knepigt det där egentligen att det som egentligen borde provocera smärtan i foten mest, typ ha på sig barfotaskor eller gå barfota är det som provocerat smärtan MINST. Ju naturligare desto bättre. Börjar känna mig skeptisk till många av mina vardagsskor nu men kommer nog aldrig helt bli ett "barfota-freak".

Så efter att ha gått i Pace Gloven i två dagar så kände jag mig redo att springa i dem. Det skulle verkligen bli det ultimata testet för foten. Och det gick bra. Det känns inte i foten nu utan mer i vaderna MEN kanske inte så konstigt då denna sko är så nära en Vibram Five Finger man nästan kan komma. Zero drop och den tunnaste sula som bara skyddar foten i princip. Tanken är väl att denna eller en liknande sko blir den som jag har på Öloppet i augusti. Betänk då att jag ska simma i skon...

Well, tillbaks till passet och nu när jag redogjort för det positiva i att foten höll så kommer väl det som kanske är lite mindre positivt men helt väntat: Tiderna.
För har man inte tränat fart på nästan två månader så kan man inte vänta sig att man ligger på samma nivå som innan även om man tror det. Det är inte speciellt upplyftande att titta på tider från "förr" och sen titta på dagens. Men, men fokusera på det som var bra: Foten, ok? Fast jag är ju kvinna och kanske har vi en större tendens att fokusera på det negativa? Whatevs, här kommer tiderna i alla fall:

4:03, 4:02, 4:09, 4:07, 4:05, 4:08.

Efter intervall nummer fyra så höll jag faktiskt på att spy, ärligt alltså. Well, det är bara att kämpa vidare och se hur de närmsta veckorna utvecklar sig för att kunna veta vilken fart jag kan förväntas hålla på Varvet den 12/5.

Annars så har jag faktiskt träningsvärk i RUMPA och UNDERARMAR då jag använde den här flitigt igår:

Mer "känd" som The Stick. Ja, om inte sonens kompisar och föräldrar redan tycker att jag är "knäpp" sen innan så gör de det i alla fall efter sonens fotbollsträning igår där jag mest stod och "plågade" mig själv med den här pinnen, hahaha. Och ja, träningsvärken i rumpan kommer av "tortyren" men träningsvärken i underarmarna kommer pga mitt idoga och hårda rullande av pinnen :-P
Ska faktiskt ge vaderna och rumpan en ny omgång nu och sen ska fötterna få sig ett pass på de där lila piggbollarna som ni ser i bakgrunden på ovan bild. Ja, jag vet jag är masochist ;-) Kärt barn har många namn ;-)

Edit: Å nu är det OFFICIELLT! Jag är med i Sveriges landslag i Gore Active Challenge den 19/4!!! Tack alla som röstat fram mig! /Eva 

8 kommentarer:

 1. skönt att foten bättrar sig och vad spännande med ö till ö! där har du nåt att bita i. :-)

  intervallutvecklingen (eller snarare tillbakagången) känns igen.. men du verkar bra på att se framåt. heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skönt med foten.
   Och ja Öloppet är en verklig utmaning :-O
   Sen vad gäller intervalltider; ja det är bara att kämpa sig tillbaka!

   Radera
 2. Grattis till landslagsplatsen, och ett stort lycka till!!
  Jag blev intresserad av The stick men kan inte hitta någon återförsäljare, du kanske vet vart man kan köpa den, postoder eller i Göteborg. Alltid kul med lite nya totyrredskap ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Suss!

   Vad gäller The Stick så köpte jag min här och hämtade den själv:

   http://kettlebells.noxshop.se/?category_id=12

   Och ja, man kan aldrig få nog av tortyrredskap, hehehe.

   Radera
 3. Kör med barnens brödkavel från det stora möbelföretaget!
  Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kavel är inte fel :-) Det har jag kört några gånger med, hehe.
   Det som är speciellt med denna är att det är små ringar på pinnen som gör den ännu hemskare, hehe. Måste hitta en sån där piggkavel typ som man har när man gör knäckebröd - det du Victoria, hehe. Tortyr helt enkelt!

   Radera
 4. Skall leta fram! Håller på att utveckla gubbvad. Surt. Har du någon massör som du rekommenderar?

  Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske vill låna The stick? ;-)
   Många som har problem med vaderna nu, knepigt - något som smittar? :-O
   Skämt åsido så känner jag faktiskt ingen massör som är bra på just vader. Antingen kör de för löst eller för hårt, inte bra.
   Litet tips: Tag på dig kompressionsstrumpor 24-7!
   Jag är nästan helt beroende :-P (Ännu ett beroende!)

   Radera