måndag 25 juni 2012

Hur var det med den där rumpan då?

Alltsedan jag skrev det där inlägget på skoj om att sonen tyckte att jag visade halva röven (läs här!)  - så är det några som frågat om just min rumpa. Vet ni hur svårt det är att ta kort på sin egna rumpa??? Efter att ha kollat igenom alla bilder jag försökt ta på min egna rumpa (något som sysselsätter mig dagarna i ÄNDA, typ - NOT!) så måste jag nog säga att den här nog är den som blev "bäst" (ni kan ju bara gissa er till hur de andra såg ut!!!):
Iförd min jobbmundering på F&S, hahaha. Jag vill gärna kommentera vidare att det där som ser ut som en bilring på ryggen faktiskt mer är t-shirten som korvar sig i kombination med lite ryggfett, så behöver ingen kommentera om det, ok?

Det är fortfarande mycket bilder på kroppar som "pryder" träningsbloggar och jag hade en diskussion med en väninna om detta och hennes teori var att det nog var främst ANDRA TJEJER som faktiskt klickar för att kolla på bilderna. Vi vill så gärna se hur andra tjejer ser ut, jämföra och hissa eller dissa. Kanske har hon rätt?

Rumpan är annars faktiskt en del av bålen. Är man svag i rumpan så får man ofta problem med ryggen som får överkompensera för ett svagt säte. Något som jag poängterar gång på gång för de som tränar min mammaträning. Där tränas det mycket rumpa kan jag lova! Men det är inte alltid så lätt att "hitta" sin rumpa oavsett storlek. Kroppen hänger ju ihop och jobbar i olika kedjor och mönster. Är man stark i magen men svag i benen så är det svårt att få till en bra lyftteknik. Är man stark i baksida lår men svag i sätet så är det svårt att ens klara av att stå på ett ben och göra flamingon .

Att kunna göra en bra kettlebellswing kräver sin rumpa och jag har de senaste dagarna haft träningsvärk i rumpa och baksida lår (delar av kroppens bakre kedja). Att sen även springa 26 km i terräng gör ju lixom inte att rumpan får vila direkt :-P

Så även om jag idag hade bestämt mig för att vila så ropade kulorna på mig. Så efter att ha suttit på röven typ nästan hela dagen så var det ganska skönt att få använda den mer än som en sittkudde.

Mer rumpa åt folket! (Eller som Sean Banan skulle säga RUUUUUMPA!)  

2 kommentarer:

 1. Rumpor....kulor...herregud Eva, det här inlägget blir nog (också) välbesökt :D

  Det låter bra att du fortsätter stärka kroppen inför längre distanser, håller fortsatt tummarna för att foten läker också men man kan ju faktiskt säga att den väl hänger ihop med rumpan också via lite hälsena och lite annat eller hur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, exakt Staffan ;-)

   Visst hänger kroppen ihop och det som jag jobbar på nu främst är att få loss spänningar som sitter djupt i vaden och som drar i senan som jag skadat under foten. När jag stretchar djupa vadmuskeln så känner jag hur det drar under foten och sen släpper.
   Självklart kommer en stark rumpa vara perfekt för foten då baksidan hänger ihop så mera kulor helt enkelt OCH mer terräng :-P

   Radera