lördag 30 juni 2012

Sjuk :-(

Sonen och jag funkar likadant. När vi inte får sova tillräckligt så ökar risken att bli sjuk. Annars är jag sällan sjuk, kanske en gång om året. Tror att detta beror mycket på att jag rör på mig, äter någorlunda ok (minus mina laster då) och äter D-vitamin. Detta fotbolls-EM har satt sina spår hos familjen Fridman och sena kvällar ger då tyvärr inte lika trevliga resultat hos oss som i mästerskapet. Hela veckan har sonen rosslat, hostat och näsan har runnit. Att då lägga sig i sängen brevid honom för att titta på fotboll kanske inte är bästa alternativet för att hålla sig frisk men ibland är man så trött att man inte tänker helt klart.

Så i torsdags började jag känna mig krasslig och igår så bröt det ut. Förstod att lördagens långpass skulle frysa inne men bestämde mig för att testa en huskur för att kanske rädda simpasset på söndag. Vitlök, alltså. Blev peppad efter att ha läst hur Petra snabbt känt sig bättre. Annars tycker jag att sömn är bästa medicinen.

Sagt och gjort så hackade jag tre vitlöksklyftor:
Svalde ner med honung och sen trodde jag att jag skulle kräkas! Hahaha. Well, bara att stålsätta sig och när det värsta lagt sig så la jag mig i soffan och läste ur bokklubbsboken:
Marian Keyes "En förtjusande man". 737 (!) sidor!!! Ok, jag läste inte allt igår men mycket. Nu kan jag slappna av och läsa en bok om löpning istället som jag planerat läsa ett tag men inte hunnit.

Känner mig idag mycket bättre och nu är det bara näsan som rinner och kanske den där vitlöken gjorde nåt i alla fall? Skönt att få sova länge i alla fall. Något som mina gäster och jag INTE fick göra dagen efter Göteborgsvarvet då grannen började klippa gräset (på en söndag, alltså!) klockan 07:15!!! Hade jag inte haft så ont i foten hade jag rusat ner för trappan och ut i trädgården och skrikit åt honom. Tänkte faktiskt på honom när jag igår på väg hem såg den här platsannonsen på spårvagnen:
Jag gillar speciellt frasen: "Här tycker vi att din förmåga att störa folk när de är hemma kommer till sin rätt." Hahahaha - smart thinking hos den reklambyrån!

Nä, idag blir det lugnt och så håller jag tummarna för att jag är så pass ok att jag KANSKE kan få simma lite i Delsjön med några duktiga multisportare/triatleter imon. Ok, jag kommer skämmas över hur dålig jag är men jag kanske kan skylla på att jag varit sjuk? ;-) 

2 kommentarer:

  1. Ja, ra vitlok i mangder ar verkligen inte gott... svart att fa ned... Men tur att det inte blev varre ialla fall!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det måste varit vitlöken som fick det att vända + sömnen ;-)

      Radera