onsdag 22 februari 2012

Testing, testing

Märker att jag börjar bli "slapp" med min blogguppdatering - sorry! Målet är ett inlägg per dag men ibland hinner annat emellan...

Igår så testade jag i alla fall att springa igen och det kändes ok i höften. Jag passade även på att testa mina skor som jag köpte till mig själv i födelsedagspresent för en månad sen (har ju bara kunnat testa dem en gång på bandet).

Brooks Pure Connect heter de. Klickar ni på den inbäddade länken kommer ni till beskrivingen på Brooks hemsida. Och så här se dammodellen ut från sidan:


Och så här ser den ut underifrån:

För den som är uppmärksam ser ni att sulan där framme är delad vid stortån. Detta för att tanken är att stortån ska kunna jobba mer "fritt". Stortån styr hela foten och med en skadad stortå är det svårt att få bra balans så jag förstår tanken. Sen om det funkar i praktiken eller ej är en annan femma :-P

När jag sprang första gången på bandet med dem fick jag enormt ont i framfötterna och var därför lite skeptisk när jag igår drog på mig dem för ett utepass på typ lösgrus som ligger en masse ute nu när snön och isen börjar smälta bort.

Hade glömt bort helt sen löpbandspasset hur de satt på foten. De satt som en handske på foten och smet åt så där "gött" (obs göteborgska) om hålfoten. Jag gillar det för jag har en hög hålfot och känslan bara av att ha dem på sig är ganska amazing.

Löpandet då, hur gick det? Höften kändes ok och skorna likaså. De hade lite samma studsiga känsla som mina Newtons som är favoriter MEN jag fick ont i höger framfot i slutet av passet :-(
Totalt sprang jag 10 km i fri fart, dvs inte för fort och inte för långsamt utan mer kontrollerat. Vilket igår innebar 4:30 fart (kollade inte klockan förrän efter passet därav benämningen fri fart).

Jag får således återkomma om min slutliga bedömning av skorna för jag har dubbla känslor för dem. Precis som jag hade i början för mina Brooks Green Silence. De kunde jag inte heller bestämma mig för om de var bra eller inte men som jag sedan använt ganska flitigt på mina längre pass och som nu är utslitna efter 500 km och som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa igen som långdistansskor.

Sorry för lång utläggning om dessa "världsproblem" med skor ;-)

På kvällen höll jag i ett företagspass uppe i Skatås i nästan 1,5 timme och deltagarna blev grymt trötta och faktiskt även jag trots att jag "fuskade" på en del övningar.

Imorse skulle jag sprungit morgonjogg men jag var så trött att jag skippade det. Måste ta tag i det här med mina morgonjoggar igen, får inte tappa dessa pass - de ÄR för betydelsefulla för att jag kunna skippa dem. Skärpning på det, Eva! Imon SKA du ut, ok?


2 kommentarer:

 1. 1. Aldrig be om ursäkt för inlägg om skor. Sånt är rena rama porrläsningen :-D
  2. Skriv mer, jag blir galen nyfiken på de där och jag är fortfarande på jakt efter ett par nästan-jämnlikar till mina Mirage!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. OK :-)
   2. Vad har du för storlek? 38? Du kanske vill prova?

   Radera