tisdag 28 februari 2012

I valet och kvalet...

Ja, det är inte lätt att tampas med skoproblem :-P
Och som ofta när man gillar en sko så kommer det en ny "uppgraderad" modell som inte alltid är bättre. Så verkar i alla fall fallet vara med Adidas Adios. För läser man olika trådar och blogginlägg om den gamla vs den nya modellen så råder det olika åsikter om vilken som är bäst.

Själv gillade jag Adiosen DIREKT och har nu sprungit slut två par och det tredje är nu på upphällningen det med. Således stod jag i valet och kvalet om jag skulle beställa den nya eller den gamla (om den fanns).

Det som jag känner har varit "dåligt" är sulan. Dvs den håller inte så många kilometrar. 200 km MAX och sen är de mer eller mindre slut. Förra paret så gick det HÅL i framfoten på så att det läckte in vatten efter bara 150 km...

Men löpkänslan är grym och det är därför jag fortsatt köpa dem...trots att de slits ut som jag vet inte vad. Läser någonstans att någon utan problem sprungit 1000 km i dem och börjar nästan undra om det är "fel" på mig men påminner mig själv vad både Löplabbet och Adidas själva sa till mig när jag "klagade": Det är tävlingsskor! Alla kilometerar över 200 km är BONUS!
Fortsatte dock att använda dem som distansskor, hehe. Har nu när jag tänker efter faktiskt ALDRIG tävlat i dem TROTS att de klassas som tävlingsskor. Mest kända för att det var dem som Haile Gerbrselassie hade på sig när han satte världsrekord i Berlin för några år sen. Ett världsrekord som numera slagits av Makau.

Efter att ha kollat in vad som fanns på Wiggle så stod det mellan dessa här:Överst den NYA modellen även kallad Adios 2, underst den "vanliga". Skillnaden i pris var ca 200 kr. Dvs den gamla billigare än den nya.

Nå, vad blev det då? Jo, det blev den "gamla". Inte så mycket pga av priset utan för att det lixom är sista chansen kanske att få tag på dem. De nya kommer det ju vara lättare att få tag på framöver.

Träning idag då? 11,5 km skön lunchlöpning med bästa Lena. Så nu är jag igång igen och tur att det är skottår i år så att jag kanske kan snygga till februaris siffror lite i alla fall med en dag kvar. 

6 kommentarer:

 1. Makau hade för övrigt Adios2 på sig när han satte det nya världsrekordet i Berlin i höstas (tror jag, eller om det var på någon annan mara jag såg toppkenyanerna med Adios2 på fötterna).

  Jag har ju ettan också (marginellt slitna på främre sulan bara efter knappt 30 mil ;) och har bara provat tvåan i butik. Tvåan kändes lite mera uppbyggd i hälen men också lite mera ombonad på ovandelen, jag gilar inte riktigt ovandelen på Adios1 av någon anledning, för tunn och sladdrig på något sätt! Kul att du fick tag på ett par av favoritskorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att många sprang i Adios på ING NYC Marathon om jag inte minns fel?! Sen är det inte alltid lätt för oss att veta exakt vad eliten springer i för oftast har de andra färger än oss "dödliga". Kommer dock ihåg att jag reagerade på att de var rosa-röda så det var nog Adios 2.

   Om hälen känns mer uppbyggd i hälen så är jag glad att jag valde bort 2:an då jag redan tycker Boston har för hög häl. Sen håller jag med om att ovandelen känns lite "billig" och sladdrig. MEN LÖPKÄNSLAN den gillar jag skarpt så man får ta det dåliga med skon då :-P

   Radera
 2. Oj oj du fick alltså samma dilemma som jag? Mirage eller Mirage 2...
  Jag löste det genom att beställa Mirage 2 på wiggle, som inte kom för plötsligt var de slut i lager. Så jag tog hem Mirage från annat håll. ...bara för att igår få ett mail från wiggle som löd "We have now despatched your Mirage 2". Jag får därmed båda äta kakan och ha den kvar :-D

  (Tack förresten för erbjudandet om att få prova dina skor; de är för små :-/. Attans!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha - typ!
   Men skor kan man aldrig få för många av ;-)
   38,5 är mina Brooks och 39 1/3 är mina Adidas. Jobbigt att hålla koll på alla olika storlekar man har i olika märken :-P

   Radera
 3. Smart valg. Adios1 er mye bedre enn Adios2. Selv har jeg 3 par adios 1 och 2 par adios2.

  Når det gjelder adios kan jeg selv løpe 500km med de før jeg kaster de. Sålen er helt fin, men hos meg blir det hull oppå meshen pga mine tær.

  En polar av meg har två par adios, det ene har gått 2500km+ og det andre 800km+. Begge skoene ser helt nye ut. Så det har nok mye med løpssteg å gjøre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar och info Espen!

   Ja, visst sliter vi alla skor olika och med mitt så utpräglade framfotasteg är det inte så konstigt att jag sliter ut skor så fort. Bakre delen av skon ser ju helt ny ut! Körde långpass igår 30 km i mina "gamla" Adios och det funkade ok men snart är de som sagt slut och tur då att jag har ett nytt par!

   Radera