torsdag 23 februari 2012

Magiskt klockslag?

Jag hade ställt larmet på klockan till 04:30. Men min vana trogen vaknade jag innan. Närmare bestämt 04:26. Då visste jag inte att det i samma ögonblick som jag steg upp föddes en liten prinsessa.

04:37 var jag ute och påbörjade min morgonjogg på 12 km. Mörkt och tungt.

07:10 när jag stod och gjorde frukost i köket fick jag via sonen reda på (han tittar på nyheterna på morgonen) att en prinsessa fötts under natten. Under natten undrade jag? Hur dags då? 04:26 meddelade sonen och jag tänkte att det minsann inte alls var natten utan morgon; tid för morgonjogg och perfekt tid för en prinsessa att födas <3

Nu väntar jag med spänning på de 42 saluteringsskotten som utlovats även här i Göteborg imorgon klockan 12:00

Solen skiner nu klockan 09:31. Och det var helt barmark på mitt pass imorse. Idag är en bra dag. En dag att minnas och jag kommer för alltid minnas vad jag gjorde när prinessan föddes ;-)

8 kommentarer:

 1. Vilket sammantraffande! En liten prinsessa samtidigt som du klev upp. :-)

  Spannande att hora om tronsarvingen, synd att det inte kommer att sandas nagot om det Down Under. Far kolla pa natet. Varfor har man utlovat just 42 saluteringsskott? Ar lillsessan en blivande marathonloperska, tro? Sa tyder jag det. :-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha - ja, just det, 42 skott för maratonprinsessan ;-)

  Nej, tror att det är 21 skott för att en kunglighet har fötts och sen 21 till då det är tronarvingens första barn som fötts och som ju då oxå blir troarvinge. Men får låta det vara osagt, är inte så bevandrad i just dessa sammanhang :-P

  SvaraRadera
 3. Först sker en så kallad vittnesbekräftelse. Det innebär att statsminister Fredrik Reinfeldt, riksdagens talman Per Westerberg, Riksmarskalk Svante Lindqvist och Överhovmästarinnan Alice Trolle-Wachtmeister ska se barnet och sen underteckna och sätta sina sigill på ett dokument. Därmed vittnar de om att det är detta är kronprinsessan Victorias och prins Daniels barn och inte en "bortbyting". Milda makter.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herrejesses! Ja, Gud vad jag skulle vara sugen på att som nybliven mamma får träffa dessa personer för att få bekräftat att min barn är mitt och inte en "bortbyting", hahaha.
   Snacka om förlegat! :-P

   Radera
 4. Själv sov jag :) Men jag blir fortfarande impad av dina morgonpass..hua.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flesta brukar sova vid den tiden :-)
   Tidigt, visst är det det men vad göra för att få in sina pass? Och dessutom så har jag "fuskat" lite det sista med morgonpassen så jag får skärpa till mig för som sagt tidigare tror jag att de kommer bli mina nyckelpass för mig...

   Radera
 5. Lustigt sammanträffande :) Och det var bara 1 år, 5 dygn och 9min från Sixtens födelse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det? :-)
   Många "kändisar" som är födda i februari ;-)

   Radera