lördag 30 april 2011

Snabbdistans - Lerumsloppet

Är egentligen inte redo för att tävla igen men bestämde ändå att jag skulle springa loppet som ett snabbdistanspass utan att titta på klockan. Tänkte på Mac´s inlägg om att skippa klockan och bara lyssna på kroppen.
Blev glad av att träffa några jogg:are innan som fick mig att glömma min "ångest" för ett tag - tack Claes och Anna-Karin :-)
Loppet startade och visst att jag tryckte på start på klockan men tittade sen inte på klockan förrän när jag stängde av den efter målgång.
Första tre kilometrarna var platta och fina och strax efter Vattenpalatset stod Jogg-Niklas och filmade (?) - tack för pepp!
Sen började stigningen efter att man sprungit under E20:an - det var ca 2 km (4-6 km) som gick brant uppför och här kände jag att farten gick ner betydligt men jag hängde i.
Sprang hela tiden i ett tempo som jag kände var fort men inte på max. Efter kilometer 7 där man passerade en sjö så började den tacksamma biten nerför innan man sprang under E20:an igen och inpå Lerums Torg och i mål. Tack Samir för pepp innan sista backen innan målrakan!
Stannade klockan på 41:26 och känner mig faktiskt nöjd. Jag sprang på bra men inte för fort, kände efter i kroppen och tittade inte på klockan och jag försökte hela tiden jobba bort tankarna på prestationen och istället se det som ett bra kvalitetspass.
Känner mig nöjd med kilometertiderna som blev:

3:43
3:55
4:02
4:06
4:47 (backpartiet)
4:28 ( -"-)
4:06
4:15 (längs E20:an)
4:00
4:05

Ett steg på vägen, ett steg på vägen.

Ha en fortsatt fin lördag!

3 kommentarer: