måndag 31 oktober 2011

Kjolväder och Tintin

Idag har det varit studiedag i sonens skola så jag mutade hon med löfte om varma mackor om jag fick springa en morgonjogg innan frukost. Kjolväder, idag igen:
Senare var vi och tittade på den nya Tintin-filmen som är baserad på de här två serieböckerna:


Eller åtminstonde trodde jag det. Det var ett riktigt hopkok enligt mig för att få ihop när Tintin och Kapten Haddock träffas och lite annat som är från andra böcker. Förmodligen för att de som inte känner till Tintin sen innan ska kunna se filmen utan att ha läst något innan. Lite tråkigt tycker jag som gärna hade sett att de var mer true-to-story.


Annars är sonens Tintin-favorit den här:
Och min favorit den här:Han har nästan alla seriealbumen då båda hans föräldrar är stora Tintin-fans.

En snäll vän laddade även ner alla filmerna (inklusive Tintin i Hajsjön som egentligen inte är äkta Hergé) för flera år sen och det fanns en period när det var Tintin varje kväll :-) Precis som det även funnits en Pippi-period, en Wallace & Gromit-period, en Dinosaurie-period osv osv

Utöver de 8 km imorse har det även sprungits ett intervallpass med F&S. Lite längre intervaller (ca 850 meter) så månadens total hamnade på: 309,5 km

Imon ny månad ;-)

4 kommentarer:

 1. Va häftigt med kjol måste jag säga =)

  SvaraRadera
 2. i min lilla värld: Ja, visst är det coolt :-)

  SvaraRadera
 3. Vi hade också velat se Tintin, men jag tror det är svårt att få in en 4-åring när det är 7-årsgräns :) 6-åringen hade nog gått..och som han konstaterade när han tittat på omslagen på de Tintin-DVD:er vi har hemma: "det är 11 år på dessa också, och dom får vi ju se"..inte alltid så lätt att förklara åldersgränser :)

  SvaraRadera
 4. MagnusN: Ja, det där med åldergränser på bio är lite "konstigt", håller med.
  Filmen var bra med teknik som ser ut som tecknat men ändå att det ser ut som riktiga personer, intressant format. Specialeffekter och annat oxå men som sonen sa efteråt: "Mamma, jag gillade inte slutet för det var ju fel." För att i nästa andetag säga:"Jag tror de gjorde så för att de ska kunna göra en uppföljare!" Barn är klarsynta och kan se igenom det mesta :-)

  SvaraRadera