lördag 8 oktober 2011

Anima sana in corpore sana

Att få börja dagen med ett pass i skogen är en ynnest och jag kände hur energin flödade emot mig i det underbart sköna höstvädret. Energi till min löparsjäl.

Anima = själ, på latin.

Anima = namnet på modellen från Icebugs som är min nya favorit terrängsko

Anima sana in corpore sana = En sund själ i en sund kropp - Ett motto att leva efter

ASICS = ett av mina absoluta favorit löparskomärken

Idag blev nästan en "religiös" upplevelse. När det enda man hör är sin egna andning och suset från träden. När man nästan känner sig som ett med naturen. När man inser att man är ett djur som alla andra och är ute och gör det som kroppen är gjord för; att röra på sig.

Jag tackar min kropp för att den återigen är i harmoni. Jag älskar den när den älskar mig tillbaka genom att när jag lyssnar på den låter mig göra det som jag älskar; att röra på mig.

Att sen på vägen hem bli mött av en funktionär som uppenbarligen ska stå i ett vägkors i ca 5 timmar på Göteborg halvmaraton/maraton och som ropar glatt till mig: "Har du ingen nummerlapp på dig?", får mig att komma tillbaka till den andra löparverkligheten. Den som man delar med andra. Jag ser en bit bort hur många börjar värma upp med nummerlappar på bröstet. Jag ler och delar några ord med den snälle funktionären som förstår att jag idag hellre springer i skogen än på en cykelbana fram och tillbaka.

Jag tittar över spårvagnsspåret och hör hur någon ropar mitt namn: "Eva!!!" Och ser bästa Lena med flaskor i handen. Förstår att hon ska langa till sin man, Tröskelkungen.
Vi kramar varandra och ler. Hon har på sig en ny kjol ur höst- och vinterkollektionen och hon säger att hon såg mig på långt håll när hon såg hjärtat på min ärm :-)

Lena måste rusa för att hamna på rätt langningsställe. Jag vinkar till funktionären som vinkar tillbaka och så joggar jag sista biten hem och har det största leendet på läpparna. Life is good.

4 kommentarer: