onsdag 25 maj 2011

Att följa sitt hjärta

Kolla in mina fina armsleeves med hjärtan:Perfekt på dagens pass då det faktiskt var ganska kallt, brr. Vinden och temperaturen gjorde att det kändes som höst, inte försommar direkt - nästa vecka är det ju JUNI, kan man inte tro!!!

Och apropå hjärtan så tycker jag att man ska följa sitt hjärta. Det var många tankar idag, som alltid på de lite längre passen, om nya mål och vad jag tycker om med löpningen. Det hann tänkas en del på de 18 km som jag sprang i vackra Änggården där jag idag i alla fall slapp skutta undan från grodor/paddor utan det var mer hästhoppning mellan nedblåsta träd. Lite rädd var jag allt lite då jag hörde hur det knakade runt omkring mig. Well, living on the edge kanske ska bli mitt nya motto :-P

Jag kom ihåg när jag började springa första gången 2007 i Änggården med en karta. Sprang vilse ändå för mitt lokalsinne är inte det bästa (fråga bara kära maken eller Gasellen). Då var det uppladdning inför mitt första deltagande i Lidingöloppet. 15 km skulle jag springa på under 1.15 för att kunna seeda mig till Göteborgsvarvet som jag inte sprungit på några år. Efter några rundor började jag hitta och idag är jag inte orolig för att springa vilse men håller mig dock på stigar och springer inte obanat.

Och det var när jag kom att tänka på 2007 som ett litet frö nog började gro under passet.

För hur mycket jag än är en "city-chick" som älskar New York, Paris och att klä upp mig så är det ändå i skogen som jag finner harmoni i min löpning.

Gjorde ett dåligt val vad gäller skor idag. Adidas Adios är för tunna att springa i terräng med. Den tunna sulan är inte optimal när man springer på kottar, stora stenar och annat "vasst". Att sen även glömma mina inlägg (har de på hälften av mina pass) gjorde väl inte saken bättre. Hade rejält ont i framfoten efter passet men vet av erfarenhet att det kommer att vara bra tills imon.

Men hallå, hur var det nu med det här med att följa sitt hjärta? Jag vet att jag nog kan uppfattas som en hård person av en del men innerst inne är jag en mycket känslosam och känslig människa som tänker mycket. Ibland kanske lite för mycket, tyvärr. MEN, jag väljer mina egna vägar och finns inte känslan där för nåt så tappar jag intresset och motivationen. Och mitt hjärta vill att jag ska utmana mig själv på det jag älskar och nu står jag i valet och kvalet. Jag ska sova på saken och återkommer imon, lovar!

Nu snart lite utomhusträning med min jättemysiga grupp som ger mig så mycket energi, vi får se om jag kan "maska" idag eller om det blir "jämna par" ;-)

2 kommentarer:

  1. Gotta' love it.
    Ja, både armsleevs'en och långpasstankarna!

    SvaraRadera
  2. Jessica: You know me too well :-) Kram! <3

    SvaraRadera