lördag 28 maj 2011

Två varv i skogen åt "fel" håll

Strax efter frukost snörde jag på mig skorna och begav mig mot mitt älskade Änggården.
Min vanliga slinga är 11 km: 2 km dit + 7 km runt + 2 km hem. Idag skulle det springas två varv åt "fel" håll, dvs 2 km dit + 2X7 km + 2 km hem = 18 km (samma som jag sprang häromdagen i mina tunna Adios fast då åt "rätt" håll).

Visst är man en vanemänniska och det känns konstigt att springa åt "fel" håll. Jag får nästan känslan av att jag bara springer på ett ben, hur konstigt det nu låter.

Men jag är glad att jag sprang åt "fel" håll för annars hade jag missat min väninna på andra varvet som var ute och gick och BARA skulle springa 2 km efter att ha varit skadad ett tag. Men hon hakade på mig och vi avhandlade både det ena och det andra och vips hade vi sprungit nästan 6 km ihop, hehehe. Snacka om att distrahera ;-)

Jag begav mig hemåt och hon mot Botaniska trädgården för att titta på Näsduksträdet som blommar. Något som min mamma älskar men då hon är mycket rörelsehindrad numera så orkar hon inte gå den långa vägen in i parken längre för att titta på det vackra trädet. Får se om jag nästa år kan lyckas övertala henne att få köra henne dit i rullstol.

Idag går mina tankar till de som springer Stockholm Maraton. Undrar om jag någonsin kommer att ge mig på denna långa distans. Well, efter 30 km i skogen i september kanske 42,2 km inte känns så långt bort, vi får se.

Den långsiktiga planen just nu är i alla fall att snart försöka mig på TRE varv i Änggården som med transportsträcka dit och hem igen skulle landa på 25 km. Inte nästa vecka men kanske veckan därpå...

Ha en fin lördag, where ever you are and whatever you are doing :-)

2 kommentarer:

 1. Imponerad över att du hittar när du springer åt fel håll. Det gjorde inte jag, jag hamnade i en skog. Inte bara en men tre gånger. Hur svårt kan det vara?? (Så jag vågar inte springa åt fel håll igen).
  //Ditt lokala blindstyre

  SvaraRadera
 2. Jessica: Haha, ursäkta att jag skrattar ;-)
  Nä, nu har jag sprungit så många gånger i Änggården att inte ens jag springer vilse :-)
  Man kan ju annars använda return to startpoint på GPS:en ;-)

  SvaraRadera