måndag 2 maj 2011

Take a run in my shoes

Idag såg jag en tjej som sprang i mina favoritskor, nämligen dessa här:Fast mina första par var gula och sen har det varit ljusblåa två gånger men de två senaste paren har varit just orangea :-)

I lördags var det en tjej med Ullevi-linne som när hon sprang om mig sa: "Vilket härligt steg du har - underbart att se! " - Gissa vilka skor jag hade på mig? :-)

Praktiserade mitt "snygga" steg idag på dagens två pass; först när jag körde 10X500 meter och sen när jag hade ett teknikpass med en kund. - Gissa vilka skor jag hade på mig? :-)

Under gårdagens uppvärmning på F&S så sa A-C som höll i uppvärmningen när hon körde lite övningar: "Tänk att ni springer SNYGGT, som Eva brukar säga!"

Så idag på teknikpasset med min kund var mantrat att springa snyggt och tänka på hur hästar "springer" - stolt hållning och inte för mycket rörelse i överkroppen (förutom armarna då)! - Gissa vilka skor jag hade? :-)

Menar så klart inte att skorna gör allt men jag kan faktiskt tacka mina Newton´s för mycket. De pushade mig i rätt riktning och har följt min resa sen 2008.

Gissa vilka skor jag kommer att ha den 21 maj? :-)

Hörs imon, oavsett skor ;-)

9 kommentarer:

 1. Hur är hållbarheten jämfört med andra skor? Har hört en del klagomål på att de slits ut väldigt fort?

  SvaraRadera
 2. Staffan: De slits ganska fort då de är så mjuka och är gjorda av återanvänt gummi i sulan.
  Dessutom så tål de inte så bra att man springer i dem på vintern. Dvs gummit tål inte temperaturskillnaderna när det först är kallt när man är ute och sen varmt när man kommer in med dem, påverkar gummit negativt. Dessutom så ÄTS gummit upp när man springer på det vassa lösgruset som finns på vintern/våren. Jag fick reklammerat ett par förra året men då påpekade dem just detta och jag kan således inte reklammera för detta igen då de nu påpekat detta för mig...
  Men annars är de underbara att springa i! Personligen tycker jag att de funkar bäst på hårda, torra underlag. Är det blött så halkar man lätt pga "the lugs" och är det för mjukt så får man inte den där "kick-back" effekten av just "the lugs" som man får på ett hårt underlag, så som asfalt eller hårt packad stig.

  Sen sliter jag ju ut skor som ingen annan jag känner pga jag är så utpräglad framgotalöpare och supinerar kraftigt på höger fot. Mina Adidas Adios tog slut efter 200 km FAST då sa de på Löplabbet att just så tunna tävlingsskor inte håller så mycket mer. Jag höll tyst om att jag använt dem som distanssko...har nästan inga "pjäxor" kvar i min skopark så då blir det ännu mer slitage = ännu dyrare för mig...
  Well, jag får köpa mindre antal andra skor och handväskor helt enkelt :-P

  SvaraRadera
 3. Nej nej nej nej, du får inte skriva så! Jessicas HaBegär väcks, det är inte bra, inte bra!
  ...löpning ÄR ju en så billig sport...
  :-D

  SvaraRadera
 4. var hittar man Newtons? de ÄR ju väldigt snygga! :-)

  SvaraRadera
 5. Har prvoat Newtons säkert tre gånger, är himla sugen på Sir Lady Isaac (heter den så?) alltså, den s.k. övergångsmodellen. Men jag springer tydligen helt fel med dem (enligt säljaren alltså) så det känns inte som någon bra lösning för mig. Än så länge är det "pjäxor" för mig som gäller...:)

  SvaraRadera
 6. Jessica: Hahaha - nä löpning är en jättebillig sport ;-)

  s-kils: De finns numera på Löplabbet. Men jag hade nog rekommenderat att köpa via England eller Tyskland för att få dem billigare :-)

  Petra: Jag förstår inte säljaren om du vill köpa en av deras transition-modeller där man tränar på att springa mid/forefoot även om man är en heelrunner för då köper man ju modellen för att träna sitt steg. Jag känner några som köpt dem ändå trots att de är heel-runners och det har funkat bra. Och "pjäxor" funkar de med OCH blir faktiskt billigare i längden då de inte slits lika fort som tunnare skor ;-)

  SvaraRadera
 7. Tack för värdefull info i svaret!! Jag springer på mittfoten men när jag blir trött och springer i högre fart tar hälen fortfarande i först. Det verkar ju bättre då att använda Newtons som en ren kvalitétssko/tävlingsmodell om de är så känsliga för grus och temperaturskillnader.

  Ack ja, alla dessa skor man vill ha...20 mil i Adios verkar dock lite. Samtidigt är skor också "individer", mina förra Asics DS Trainers höll ihop i över 160 mil, mina nuvarande har hål i hälkappen efter 60 mil...

  SvaraRadera
 8. Staffan: Jepp, använder nästan bara mina Newton´s på kvalitetspass och tävlingar på TORRT och HÅRT underlag då är de ÖVERLÄGSNA alla andra skor jag sprungit/springer i.
  Och 200 km i Adiosen - allt över detta är bonus enligt både Löplabbet OCH Adidas - men men det är en skön och tunn sko :-)
  Och visst är det så att samma modell i olika årsmodeller kan vara helt olika!

  SvaraRadera
 9. Staffan: P.S. Asics DS Racer har jag kört mycket tävlingar i förra året (när det INTE var torrt och hårt underlag och jag hade Newton´s) men nu är de lite slitna så nu har de "degraderats" till vanlig distanssko :-P

  SvaraRadera